Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliži se drugi krug

Ubacuju u šestu brzinu: Otkrivamo kako će predsjedničke kampanje izgledati sljedećih osam dana

Kolinda Grabar Kitarović/Zoran Milanović
Kolinda Grabar Kitarović/Zoran Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda Grabar Kitarović/Zoran Milanović Kolinda Grabar Kitarović/Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +0 Tihomir Cipek Galerija 1/2 >>
Nakon blagdana, predsjednički kandidati ubacuju u šestu brzinu. Dnevnik Nove TV doznaje da Kolindi Grabar-Kitarović u tim aktivno ulazi i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, kao stranački koordinator za teren.

Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović imaju još samo osam dana da birače uvjere da su baš oni pravi izbor u drugom krugu predsjedničkih izbora. ''Tajna uspjeha SDP-a je eventualno da animiraju nove birače, ljude koji do sad nisu izlazili na izbore. Tu bi onda mogli tražiti zalog pobjedi. A tajna HDZ-a, pod navodnim znacima naravno, jest da vrate one birače koji su otišli prema Miroslavu Škori'', smatra politički analitičar Tihomir Cipek.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neslužbeni rezultati DIP-a Predsjednički izbori: Kako je glasala dijaspora? Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović iznenadila izborom filma Milanović i Grabar-Kitarović otkrili kako se opuštaju: "Manje trčim jer sam pretežak", "I meni je kampanja ostavila tragova"

Iz stožera Zorana Milanovića, kažu, kampanju neće mijenjati. Nastavit će kao i do sada komunikaciju s građanima diljem zemlje. Poruke koje će im slati bit će iste kao i na početku kampanje. Već u petak će biti s građanima u Osijeku, a u nedjelju je veliki skup u Zagrebu. U planu su još Split, Šibenik, Zadar.

Poruke će biti jasnije nego dosad

''To govori o tome da je Zoran Milanović u prednosti. Nećete mijenjati kampanju koja daje rezultate. On se tu pokazao vrlo siguran u tim svojim nastupima, šalje jasne poruke'', objašnjava Cipek.

Iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović informacije cure na kapaljku. Kažu tek da će kampanju dignuti na novu razinu i mobilizirati sve resurse. Poruke će, dodaju, biti jasnije nego do sada i fokusirat će se na medijska sučeljavanja. Obilazak terena ne spominju. Takva odluka profesora Cipeka ne čudi. ''Uvijek je gotovo bio nekakvi feler, nekakva pogreška koja se potkrala. Sad to želi ispraviti i intenzivirati tu kampanju u tom smislu jer joj se čini korisnim'', kaže politički stručnjak.

Većina onih koji namjeravaju izići na izbore već odavno znaju koga će zaokružiti. Glasovi onih koji se još premišljaju mogli bi odlučiti pobjednika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene