Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

RAZLIČITA MIŠLJENJA

Treba slušati struku, ali koju? Sporovi oko rušenja Petrinjke: "Ne mogu vjerovati da je narušena statika zgrade, to nam nitko nije rekao", "To je ruglo u gradu"

Aktualno Galerija Robna kuća u Petrinji - 2 Robna kuća u Petrinji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rušenje robne kuće u Petrinji Rušenje robne kuće u Petrinji Foto: DNEVNIK.hr Davor Salopek, arhitekt Davor Salopek, arhitekt Foto: DNEVNIK.hr Bageri u Petrinji Bageri u Petrinji Foto: DNEVNIK.hr +0 Robna kuća u Petrinji - 1 Galerija 1/5 >>
Pojavljuju se sporovi oko rušenja u Petrinji. Osim što neki vlasnici ne žele rušenje svoje imovine, petrinjske arhitekte i građevinare sutra će primiti gradonačelnik. Ne žele da se robna kuća Petrinjka ruši, no bageri već rade red.

Bageri su počeli rušiti Petrinjku, no arhitekt Petrinjke Davor Salopek se buni i poručuje: "Petrinjka nije uopće za rušenje, ni u ludilu". Statičari kažu da Petrinjka ima crvenu naljepnicu. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović kaže da "sramota stoji tako već 25 godina". 

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja

"Ja samo znam da smo mi na gradskom vijeću to komentirali i moj je prijedlog bio i na gradskom vijeću da mi predložimo državi da to sruši", kaže Dumbović. Salopek je pisao pismo gradonačelniku. "Ja sam mu poslao pismo noćas da stopira zahvate i da primi lokalne stručnjake da kažu svoje mišljenje o tome", rekao je. 

"Na mjestu Petrinjke bi trebali napraviti nešto što Petrinjci očekuju, a to je prozračan trg", poručuje Dumbović. 

"Ja sam Petrinjac, meni se to sviđa, tu sam odrastao, tu su mi djeca odrasla, ja ne mogu vjerovati da je narušena statika te zgrade, to nam nitko nije rekao, samo smo odjedanput čuli da se ruši Petrinjka", napominje Miroslav Petračić. 

"Ovo je jedinstvena prilika da se to sruši, da se to jednom skine s dnevnog reda da to ruglo više nije u gradu", poručuje Damir Pavelić. 

Više pogledajte u videoprilogu. 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine. Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene