Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacije ni na vidiku

Otvorila se 140. rupa u Mečenčanima, stanovnici u strahu: "Ona je ogromna''

Aktualno Galerija Rupa u Mečenčanima - 1 Rupa u Mečenčanima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rupa u Mečenčanima - 2 Rupa u Mečenčanima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rupa u Mečenčanima - 3 Rupa u Mečenčanima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rupa u Mečenčanima - 4 Galerija 1/4 >>
I 140. rupa otvorila se u Mečenčanima. Zatvaranje rupa, iako najavljeno za kolovoz, još neće početi. I kad počne, sanirat će se postojeće rupe, ali što s cijelim urušnim, nesigurnim područjem Mečenčana.

Otvorila se 140. urušna vrtača u Mečenčanima.

''Ona je ogromna ona je sad tu mala na ulazu, ali dolje se širi, tu je bio mali otvor, ja kad sam to vidjela ja sam se iznenadila'', izjavila je Mara Čizmić.

"U posljednjih mjesec dana smo imali dva izuzetno jaka potresa i oni nam onemogućavaju početak sanacije. Nisu bili prije mjesec dana, nije moglo početi prije nego što se napravi projekt i prije nego što se tlo smiri", objasnio je Barbari Golji za Dnevnik Nove TV geotehničar Nacionalnog stožera, Davor Ljubičić.

Ova posljednja rupa otvorila se tijekom kolovoza.

"Strah je to, ići otale, sama pomisao ići po tim njivama", komentira poljoprivrednik Eugen Somborac.

Ne možemo točno predvidjeti kada u kojoj situaciji će se pojaviti nova urušna vrtača, da bi to napravili istraživanja koštaju jako puno, nego se fokusiramo samo na ona područja gdje se ta područja koriste, govori Ljubičić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjedi diljem svijeta Sve žešći sukobi s policijom: Nezadovoljni građani izlaze na ulice zbog restriktivnih mjera

Pročitajte i ovo Žena iz Afganistana pokušavaju spasiti živu glavu Kaos u Afganistanu i dalje traje, ljudi uplašeni: "Nemam nikakvu garanciju za život. Ne znam hoće li nam talibani dopustiti disati" Većina rupa se koristi, kao smetlišta.

"Zna se tko je nositelj sanacije i ona bi trebala početi početkom 9. mjeseca, moramo iz razloga što nam dolazi nepovoljnije razdoblje", rekao je Ljubičić.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene