Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcija "grota"

Istaknuti PNUSKOK-ovac otkrio detalje velike akcije u kojoj je zaplijenjena golema količina heroina: "Neki od njih su ozbiljni igrači na kriminalnoj sceni"

Aktualno Galerija Božo Barbarić - 1 Božo Barbarić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Lina Dollar Lina Dollar Foto: DNEVNIK.hr +0 Božo Barbarić - 2 Galerija 1/3 >>
Razbijen je krijumčarski kanal heroina kojim se iz Bosne i Hercegovine droga dopremala za Istru i Dalmaciju. Palo je oko 20 kilograma heroina, gotovo dva kilograma amfetamina, ali i uhićen cijeli niz "velikih igrača" na narko sceni.

Hrvatska policija razbila je lanac krijumčara drogom, 11 je osoba uhićeno, a jedna je u bijegu. Osumnjičeni su da su od prosinca 2020. do 14. listopada 2021. krijumčarili drogu iz BiH u Hrvatsku.

Tijekom istrage je pronađeno i oduzeto 19.433 grama heroina, 1778 grama amfetamina, oko 1000 grama marihuane, 28 grama ecstasya i četiri grama kokaina, vage, smjese za povećanje droge, mobilni uređaji i oko milijun kuna.

Reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar razgovarala je s Božom Barbarićem, voditeljem Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta iz riječkog PNUSKOK-a.

"Jedan dio njih su ozbiljni igrači na kriminalnoj sceni", rekao je.

Otkrio je i kako su došli do informacije o akciji "Grota". "Sama operacija je startala međunarodnom razmjenom podataka u suradnji s policijskim agencijama BiH. Dobili smo saznanja da jedan dio njih plasira robu motornim vozilima preko granice i kad smo zaprimili saznanja, mi smo u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom otvorili posebne dokazne radnje, stavili ih pod nadzor i jučer smo ih realizirali", objasnio je postupak.

U bijegu je jedna osoba čija je uloga bila prebacivanje drugih osoba preko granice. Ova ruta je uobičajena, govori Barbarić. Da se ovakva ruta uspostavi neće trebati dugo. "Oni će se snaći, a mi smo tu da ih spriječimo."

Vrijednost robe je iznimna. "Jedna doza heroina od nekakve petine grama na ulici iznosi 100 kuna", otkrio je. Sada je heroin spremljen na sigurnom, a nakon pravomoćne presude bit će spaljen.

Zatvorska kazna za ovakvo djelo je od jedne do 12 godina. "Očekujem da će biti visoka", dodao je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene