Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji pokrenuli inicijativu

Koliko ljudi, toliko specifičnih situacija u obnovi: Na području Banovine bit će postavljeno sedam mobilnih stanica za internet

Aktualno Galerija Djeca se igraju u Petrinji, ilustracija Djeca se igraju u Petrinji, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Dječak drži rukometnu loptu, ilustracija Galerija 1/2 >>
Vikend na Banovini daleko je od neradnog. Dok mobilni timovi obilaze sela i pomažu riješiti probleme u obnovi, svoju muku muče djeca. U selima problem imaju s internetskim signalom, a u gradu s nedostatkom prostora za igru.

Koliko ljudi, toliko specifičnih situacija u obnovi Banovine. Zbog toga je Boris Dražetić odmah nakon potresa okupio prijatelje i sam se bacio na popravljanje. Upute kako dobiti povrat sredstava danas je tražio od mobilnog ureda Ministarstva graditeljstva.

"Mislim da smo jako puno napravili time što smo iz naših ureda otišli na teren. To je i za nas dobro i neki poticaj da budemo brži i efikasniji", rekla je Helga Svirčić, voditeljica mobilnog tima.

Banijcima bi dobro došao i efikasniji signal, zbog čega će na području Banovine biti postavljeno ukupno sedam mobilnih baznih postaja koje služe za pojačavanje signala. Njihova vrijednost je oko četiri milijuna kuna, a plan je da do kraja ove godine ove postaje postanu stalne.

Internet je za stanovnike Banovine važna jer bez njega ne mogu ni pohađati nastavu. Jedna od učenica koja zbog interneta ima problema je i Marina kći, koja je jedina školarka u selu Pecki.

"Poslije se prijavi kada je jači signal. Nije baš da nikako nema", rekla je Mara Herceg.

Pročitajte i ovo Centar Petrinje uništen nakon potresa podaci geodetske uprave Dramatične posljedice potresa: Petrinja i Sisak pomaknuli se i do 86 centimetara, Glina se spustila za 10 centimetara

Pročitajte i ovo U garažu Ive Vranića prodire voda - 3 Izbio novi problem Uz kuću u Petrinji mu izvire voda: "Ovo se nikada nije dogodilo, bojim se samo što je ispod"

Svoje muke muče i djeca u samom gradu, koja su zbog potresa ostala bez mjesta za igru. Vrijeme sada provode igrajući igrice.

"Meni fali, na primjer, druženje na treningu, da se lijepo istrčim, dođem doma mrtav. To mi je postao kao neki običaj", rekao nam je rukometaš Noa.

Roditelji djece koja treniraju rukomet su, svjesni da će obnova potrajati, pokrenuli akciju. Žele kupiti sportski balon.

"Za sve sportaše grada Petrinje, koja je inače sportski grad", rekla je Davorka Brodarec iz inicijativa Srcem za djecu Petrinje te je dodala: "Inicijativa je da djeca ostaju u Petrinji, da se bave sportom i da nastave koliko-toliko normalan život."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene