Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA DAN 80 PRIJAVA

Mobilni timovi započeli prijavu štete po Banovini, stanovnici zbunjeni procedurom

Mobilni timovi Ministarstva graditeljstva krenuli su po Banovini kako bi ruralnom stanovništvu olakšali prijavu štete. Danas su dva mobilna ureda bila u Strašniku i Peckom, sutra u Novom selu Glinskom i Sibiću. Očekuju da će na dan obraditi oko 80 prijava. I da će obići Banovinu u dva mjeseca. Mobilni timovi Ministarstva graditeljstva krenuli su po Banovini kako bi ruralnom stanovništvu olakšali prijavu štete.

Danas su dva mobilna ureda bila u Strašniku i Peckom, sutra u Novom selu Glinskom i Sibiću. Očekuju da će na dan obraditi oko 80 prijava. I da će obići Banovinu u dva mjeseca. Mjesni odbori obavještavat će mještane kada ured dolazi u njihovo selo. A bit će dovoljno doći samo s osobnom iskaznicom.

Pročitajte i ovo Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu" Iseljavanje ljudi iz kontejnera - 1 Nakon tri godine Rastavljaju se posljednji kontejneri u Petrinji, ali problemi ostaju: "Oni mi kažu - traži sama; kamo da ja idem?"

''Uvezani su međusobno svi registri i baze tako da građani ne moraju nositi nekakve dodatne papire koje država već ima, po prvi puta je ovo način na koji se zaprimaju zahtjevi'', pojasnio je Bernard Gršić, državni tajnik središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Drago Sršinić je po, ne zna ni sam koji put, prijavio štetu. Bio je u Petrinji prošli tjedan, a ostao je zbunjen što mu je dalje za činiti.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene