Mobilni timovi Ministarstva graditeljstva krenuli su po Banovini kako bi ruralnom stanovništvu olakšali prijavu štete. Danas su dva mobilna ureda bila u Strašniku i Peckom, sutra u Novom selu Glinskom i Sibiću. Očekuju da će na dan obraditi oko 80 prijava. I da će obići Banovinu u dva mjeseca. Mobilni timovi Ministarstva graditeljstva krenuli su po Banovini kako bi ruralnom stanovništvu olakšali prijavu štete.


Danas su dva mobilna ureda bila u Strašniku i Peckom, sutra u Novom selu Glinskom i Sibiću. Očekuju da će na dan obraditi oko 80 prijava. I da će obići Banovinu u dva mjeseca. Mjesni odbori obavještavat će mještane kada ured dolazi u njihovo selo. A bit će dovoljno doći samo s osobnom iskaznicom.

Vezani članci Stojan Boromisa - 1 Dva dana bez struje i grijanja: "Umotali smo se u krpe, u svašta. Šutiš u krevetu, ne znaš što će biti..." Branko Bačić Bačić prvi put na Baniji kao ministar: ''Pročešljat ćemo projekt po projekt, ugovor po ugovor''

''Uvezani su međusobno svi registri i baze tako da građani ne moraju nositi nekakve dodatne papire koje država već ima, po prvi puta je ovo način na koji se zaprimaju zahtjevi'', pojasnio je Bernard Gršić, državni tajnik središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Drago Sršinić je po, ne zna ni sam koji put, prijavio štetu. Bio je u Petrinji prošli tjedan, a ostao je zbunjen što mu je dalje za činiti.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju