Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbio novi problem

Uz kuću u Petrinji mu izvire voda: "Ovo se nikada nije dogodilo, bojim se samo što je ispod"

Aktualno Galerija U garažu Ive Vranića prodire voda - 3 U garažu Ive Vranića prodire voda - 3 Foto: Čitatelj U garažu Ive Vranića prodire voda - 2 U garažu Ive Vranića prodire voda - 2 Foto: Čitatelj +0 U garažu Ive Vranića prodire voda - 1 Galerija 1/3 >>
Petrinjac Ivo Vranić već je navikao da u oštećenu kuću ne može. Ali dok čeka rušenje, pojavio se novi problem koji zabrinjava.

Ono što mu je zadalo nove brige jest maleni 'gejzir' kod ulaza u garažu. Voda je tu počela izvirati u srijedu, nakon kiše.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće"

"Kiše su i prije padale, ali ovo se nikada nije dogodilo. U kuću ne možemo, na svoju ruku preko dana boravimo u garaži, a spavamo u mobilnoj kućici ispred. Voda nam curi, pod garaže je često mokar, ali nikad nije ovako izviralo iz zemlje", govori za DNEVNIK.hr zabrinuti Ivo Vranić.

Iako se jučer ujutro voda s tog mjesta povukla, i dalje strahuje – jer ne zna što je ispod.

"Tko zna kud to ide, kad izvire uz sami temelj. Nas je četvero ovdje trenutačno, bilo nas je sedmero. Bojimo se. Iz tla je izvirala potpuno čista voda pa smo se zezali da ćemo otvoriti punionicu", objašnjava.

Još nitko nije bio pregledati tlo oko kuće. Nada se da uskoro bude jer ne želi, kaže, s obitelji ovdje dočekati drugu zimu.

Statičari, koji su u Ivinu kuću u centru Petrinje stigli gotovo mjesec dana nakon potresa, na prvom su je pregledu označili narančastom naljepnicom, uz objašnjenje da bih odmah mogli i crvenom, ali da je potreban detaljniji pregled.

Kako god, kaže, kuća je za rušenje.

"Potpisali smo suglasnost da se kuća ruši, a kad će to biti tko zna, kao i obnova. Vidimo kako je u Zagrebu, ni nakon 11 mjeseci, ništa se ne događa. Administracija je spora i ja neću čekati. Branitelj sam, invalid Domovinskog rata. Obranili smo Hrvatsku, a u Banovinu se nije ulagalo. Očito moramo ovdje svi poginuti da se netko posveti ovom kraju", razočaran je Ivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene