Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka s vremenom

Dnevnik Nove TV u kampu hrvatskih spasilaca: ''Čeka nas puno posla, dat ćemo sve od sebe kako bismo pomogli građanima Turske''

Aktualno Galerija Luka Bukvić Luka Bukvić Foto: DNEVNIK.hr Kamp hrvatskih spasilaca - 3 Kamp hrvatskih spasilaca - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kamp hrvatskih spasilaca - 2 Kamp hrvatskih spasilaca - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kamp hrvatskih spasilaca - 1 Galerija 1/4 >>
Broj smrtnih slučajeva od katastrofalnog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju raste sve brže kako spasilački timovi pretražuju ruševine tisuća srušenih zgrada. Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac i snimatelj Mišo Maoduš posjetili su u Hatayu kamp hrvatskog tima za potragu i spašavanje u ruševinama.

Situacija na terenu u Turskoj je iznimno teška, ali hrvatski tim u suradnji s drugim timovima ulaže nadljudske napore kako bi pomogli i pronašli što više unesrećenih osoba iz ruševina. I dalje se osjete vrlo jaka podrhtavanja, no to ne ometa akcije traganja i spašavanja, poručili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac i snimatelj Mišo Maoduš, koji prate stanje na terenu u Turskoj, posjetili su kamp hrvatskog tima za potragu i spašavanje u ruševinama u Hatayu.

''Hrvatski tim za traganje i spašavanje iz ruševina Ravnateljstva civilne zaštite došao je ovdje s 41 osobom, sedam potražnih pasa i 12 vozila'', pobrojao je tehničar civilne zaštite za logističku potporu Luka Bukvić iz Rijeke u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Barbarom Štrbac.

Pročitajte i ovo Otac drži ruku svoje umrle kćeri - 1 Ispovijest fotografa Potresna priča iza fotografije koja je obišla svijet: "Nisam se mogao suzdržati od plača. Ostao sam bez riječi"

''U kuhinji koju imamo sa sobom, ona je stigla zadnja i najnovije je što je stiglo, možemo pripremiti obroke za dvjestotinjak ljudi tako da nam je posve dostatna za našu misiju i odmah smo krenuli s pripremom prehrane'', kazao je Bukvić, koji je u Turskoj u funkciji časnika za vezu.

Glavni kuhar Ivan Vuković iz Crvenog gradskog križa Županja je zadovoljan: ''Ovo mi je kao space shuttle''. Što se tiče namirnica, ističe da jedino nedostaje meso jer se pokvarilo, a nema ga se gdje kupiti, kao i još neke namirnice, ali: ''Snalazit ćemo se s onime što imamo''.

Sve posložiti da bi funkcioniralo zahtijeva određene napore, no Bukvić ističe: ''Uz dobre kolege i dobru organizaciju nije to neki prevelik zadatak, pogotovo kada ste dugo vremena na terenu, izvježbani, utrenirani, kad imate kolege koji su s vama već dugi niz godina. Bitno je da kolege znaju što, kako i kada što napraviti i tada sve ide prema planu i cilju''.

Pročitajte i ovo Tomislav Marević Za Dnevnik Nove TV Šef hrvatskog potražnog tima o potrazi za preživjelima: "To su jako teške situacije. Idemo na čudo i ne predajemo se"

Pročitajte i ovo Spašavanje u Turskoj 650 naknadnih potresa Više od 20 tisuća poginulih, stiže još jedna nevolja: Zbog porasta razine mora poplavljen jedan turski grad

Čeka ih, kaže, puno posla: ''Kao i sve druge međunarodne timove koji su došli u Tursku. Dosta besanih noći, mogli ste i sami primijetiti - dosta se radi, puno je toga, dat ćemo sve od sebe, napraviti najbolje što možemo i trudit ćemo se dok god smo ovdje, dok nam traje mandat, da napravimo najviše što možemo za građane Turske koji su pogođeni ovom nevjerojatnom katastrofom."

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene