Ministar Tomislav Ćorić gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je reporterki Sabini Tandari Knezović govorio o novom premijerovom timu i poreznim rasterećenjima u korona krizi.

Galerija


Ministar Tomislav Ćorić kaže da u nedjelju nije imao informacije o izlaznim anketama prije 19 sati te je bio zatečen kad ih je čuo.

Vezani članci Tomislav Ćorić Ćorić otkrio koliko košta njegova (tć) maskica i što misli o pozivu prosvjednika da proba živjeti s 4 tisuće kuna mjesečno Jadranka Kosor Jadranka Kosor narugala se Tomislavu Ćoriću: "E, tako triba. I wanna be your dog"

"Ne mogu vam potvrditi da će mi se prebaciti i resor gospodarstva. Plenković će odlučiti tko i kako će igrati ulogu u njegovoj novoj vladi. Prvo ćemo vidjeti tko će biti ministri, a onda tko će koju ulogu igrati", rekao je Ćorić koji kaže da je premijerovo povjerenje zaradio jer je njegovo ministarstvo, širokog portfolija, napravilo značajne iskorake.

Komentirao je sutrašnji sastanak s predstavnicima manjina. Kaže da ne može govoriti o konkretnim ministarstvima, već je siguran da će to sutra dogovoriti na sastanku s budućim mandatarom Andrejom Plenkovićem, a on osobno nije sudjelovao u razgovorima na tu temu.

"Nemam ništa protiv da manjinski predstavnici budu u Vladi", kaže Ćorić.

Osvrnuo se i na mjere za poduzetnike. Ćorić kaže da im se pomaže od početka krize te će tako i nastaviti koliko će biti potrebno, a dio resora i dulje od toga.

"Dio resora se polako oporavlja. 2021. ćemo izroniti iz krizne 2020.", najavljuje Ćorić te dodaje kako su za razdoblje od iduće četiri godine isplanirali neka porezna rasterećenja.

Što se tiče INA-e Ćorić isitiče da su "jasno odredili u kojem smjeru idemo". "Prošli mjesec smo imali prvi sastanak s mađarskom stranom, do kraja mjeseca će izvješće Lazara, onda idemo prema mađarskoj strani", rekao je Ćorić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr