Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se "šampion"

Izvukli smo najzanimljivije gafove domaćih političara: Od "hrvatskih građevina" do "zašto nećemo glasati za HDZ... ovaj, SDP!"

Predizborno je vrijeme, političari su u središtu pažnje i govore puno, no nekad kažu i nešto što baš i nema smisla, odnosno dogodi im se gaf. Izvukli smo neke od najzanimljivijh gafova političara i dužnosnika (bivših i sadašnjih) koji su hrvatsku javnost nasmijali, a ponekad i šokirali.

Prvi je na redu političar zbog kojeg je pršut na čelu postao trend poznat kao "pršuting", ali gaf koji smo izdvojili ipak nije vezan za takvo ukrašavanje čela.

Pročitajte i ovo Joe Biden - 3 Prepričavao anegdotu VIDEO Nedavno je susreo predsjednika koji je preminuo 1996. godine: Pogledajte najnoviji Bidenov gaf Joe Biden i Luiz Inácio Lula da Silva Nakon zajedničkoga govora VIDEO Biden se ponovno izblamirao: Brojnim gafovima iznervirao predsjednika Brazila

"Kad sam najumorniji, kad sam najpijaniji, uvijek se prekrstim i pomolim Bogu", gaf je Željka Keruma koji mu je izletio tijekom jednog govora.

Bivšu premijerku Jadranku Kosor jedan od njezinih tadašnjih ministara je tijekom sjednice Vlade oslovio s "potpredsjednice".

"Možete doći u moj stan, pogledati svu svoju, moju imovinu, popisati slike, tepihe, što god hoćete", izjavila je drugom prilikom Kosor novinarima.

"Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, čak i da ne radimo ništa, nešto bi se dogodilo", jedan je od gafova Zorana Milanovića iz vremena kad je bio premijer.

"Ovdje smo svi da služimo hrvatskom građevinama", gaf je bivšeg premijera Tima Oreškovića, koji ih je doduše imao puno, s obzirom na ne baš dobro vladanje hrvatskim jezikom, no ovo je rekao u prvom govoru kao premijer Hrvatske.

"Na kraju, zašto nećemo glasati za Hrvatsku demokratsku zajednicu... ovaj, SDP...", grmio je sad već bivši HDZ-ovac Darko Milinović na jednom od predizbornih skupova svoje bivše stranke. Sve je popratio kroz smijeh nakon toga.

Tu je i Milanovićev razgovor s jednom gospođom kojoj su katastrofalne poplave, koje su pogodile područje Gunje i Rajevog Sela 2014. godine, uništile svu imovinu. Dok je njemu gospođa govorila kako obnova presporo ide i da će morati spavati kod susjede do kraja godine, Milanović je, u pokušaju da se poistovjeti s gospođom, rekao kako je i njemu pukla cijev kod kuće.

Bivši predsjednik Sabora Luka Bebić je 2010. godine tijekom sjednice Sabora najavio tadašnjeg predsjednika države Ivu Josipovića kao predsjednika države Ivu Sanadera.

Sam Sanader je tijekom jednog od sudskih ročišta na kojima je bio optuženik, Bebiću rekao: "Znaš li ti da je zimi hladnije nego ljeti?".

Bivša premijerka Kosor zaslužna je za novu definiciju riječi danas, iako je mislila na prekjučer. Naime, bivša je premijerka jednom mađarskom turistu u razgovoru na engleskom rekla da je bila u Mađarskoj "day after yesterday" (dan nakon jučer).

Za kraj, jedan gaf i od nekadašnjeg šefa HGK Nadana Vidoševića koji je ustvrdio - "sve je moguće, kažu da muž zadnji dozna".
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene