Mirando Mrsić
Mirando Mrsić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić poručio je u četvrtak u Rijeci kako bi se sve lijeve opcije koje sudjeluju na izborima trebale udružiti da spriječe dolazak crne desnice u Hrvatsku, "na čelu sa Škorinim ustašama".


Mirando Mrsić na konferenciji za novinare koalicije Demokrata, Hrvatskih laburista, Liste za Rijeku i nezavisnog kandidata Damira Kajina rekao je da je Rijeka "brana fašizmu koji se šulja kroz ove izbore".

Vezani članci Mirando Mrsić u Dnevniku Nove TV - 6 Mrsić objasnio zašto je pozvao predsjednika Milanovića da raspusti nacionalni stožer Koalicija Demokrata i Hrvatskih laburista predstavila izborni program - 7 Koalicija stranaka Demokrati i Hrvatski laburisti predstavila program "10 izazova i 10 rješenja"

"Imamo Domovinski pokret koji negira holokaust i Jasenovac, koji bi želio da u Hrvatskoj nema nacionalnih manjina i vratiti nas natrag prema mračnim silama prošlosti, ali neće proći", istaknuo je.

"U ovim krajevima multikulturalnost je dio života i ne smijemo dopustiti da i tu nestane", rekao je Mrsić i upitao: "Zašto bismo u Zagrebu imali mračnu koaliciju HDZ-a i Škorinih ustaša?"

Ocijenio je da ovi izbori nisu legitimni jer će građani izbjegavati izlazak na njih zbog brige za svoje zdravlje. Time neće biti legitiman ni izabrani Hrvatski sabor ni Vlada, kojoj legitimnost treba radi nužnih snažnih poteza najesen, ustvrdio je.

Kajin: Rijeka bi trebala biti nulta točka svih prometnih pravaca

Damir Kajin pozvao je Vladu, gradove, općine i županije da reprogramiraju obveze za komunalne izdatke ugostiteljima, trgovcima i drugim gospodarskim subjektima vezanima za turizam i da im tako pomognu da opstanu.

Ako se to ne dogodi, dodao je, postoji mogućnost da dvije trećine njih bankrotira do kraja godine, a to bi znatno ugrozilo proračunske prihode jedinica lokalne samouprave.

Kajin je istaknuo da bi Rijeka trebala biti nulta točka svih prometnih pravaca u Hrvatskoj. Nije ju dovoljno povezati samo sa Zagrebom, nego i željezničkim tunelom kroz Učku s europskim željezničkim pravcima, dodao je.

Predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac istaknuo je da u Rijeci danas više nema industrije.

Pozvao je birače da glasaju za liste njihove koalicije u 7. i 8. izbornoj jedinici, ocjenjujući kako je za loše stanje u zemlji odgovoran "nerad, nezainteresiranost i korupcija kriminalne organizacije kao što je HDZ, a ujedno i SDP kao nesposobna stranka koja je dva puta imala mandat na nacionalnoj razini".

"Ključni problemi Rijeke ne mogu se riješiti bez države jer ih je država u najvećoj mjeri uzrokovala", ustvrdio je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

"Nemoguće ih je riješiti bez utjecaja države jer je Rijeka jedini grad na Jadranu koji ne upravlja svojom obalom u cijelosti, nego njome upravlja isključivo državna ustanova Lučka uprava", istaknuo je Švorinić.