Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti pokušaj za mandat

Stigla prva kandidatura: Potpise DIP-u predao je Savez Roma, objasnili zašto ih nije dostavio njihov kandidat

Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je u utorak prvu kandidaturu za parlamentarne izbore 5. srpnja, Savez Roma u Hrvatskoj ''Kali sara'' kandidirao je Veljka Kajtazija.

Kajtazi će četvrti put pokušati izboriti mandat saborskog zastupnika 12 nacionalnih manjina (austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske).

Pročitajte i ovo Državno izborno povjerenstvo Parlamentarni izbori 2024. Istekao rok za kandidature, nakon objave lista i službeno počinje kampanja: U subotu će se održati važan sastanak, tema je Milanović Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor?

Njegovu kandidaturu predala je predsjednica Saveza Suzana Krčmar, koja je uvjerena da će Kajtazi ponovno biti izabran. ''U proteklih devet godina on je pokazao svoj trud i zauzimanje za romsku zajednicu, ali i za ostale manjine koje predstavlja, zasigurno pobjeđuje i bit će ponovno zastupnik'', izjavila je Krčmar, koja je pohvalila odnos aktualne Vlade spram romske manjine.

''Sa stajališta romske manjine, s ovom smo Vladom najviše postigli. Naravno da se uvijek može i očekuje više, ali zadovoljni smo s obzirom na sve što je odrađeno", rekla je i objasnila zašto sam Kajtazi nije došao u DIP. ''Praksa je takva da Kajtazi nikada sam ne predaje svoju kandidaturu, nego netko iz Saveza Roma, koji ga kandidira'', navela je.

Kajtazi je svoju kandidaturu morao poduprijeti potpisima najmanje 100 birača, a prikupio je njih 250, doznaje se od glasnogovornika i člana DIP-a Slavena Hojskog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene