Mirando Mrsić
Mirando Mrsić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Koalicija Demokrata i Hrvatskih laburista pozvala je u srijedu predsjednika Zorana Milanovića da zbog, kako kažu, "izvanrednog stanja u državi" opozove parlamentarne izbore 5. srpnja i time zaštiti zdravlje nacije od ponovnog vala koronavirusa.


Na konferenciji za novinare koju su održali na Trgu sv. Marka pod nazivom "Izvanredno stanje u državi" ustvrdili su da bi zbog epidemije mogla biti mala izlaznosti i da je upitno kakva će onda zapravo biti legitimnost Sabora.

Vezani članci Demokrati, Hrvatski laburisti, Lista za Rijeku i Stranka zelenih predaju kandidacijske liste Mrsić i Demokrati predali liste: "HDZ i SDP nam nude šarenu, uljepšanu sliku jeseni, a udarit će nas kriza" Predizborni plakati preplavili grad - 8 Poruke i obećanja: Predizborni plakati preplavili Zagreb

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić ustvrdio je da, zbog izbora, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ugrožava zdravlje nacije.

"Izvanredno je stanje u državi, što sam upozoravao u Saboru da će se dogoditi. Koronavirus u trenutku raspuštanja Sabora nije nestao, nego se nisu obavljala testiranja, sve kako bi se ubrzao proces za izbore. Primarno zato što su HDZ i Plenković htjeli zamaskirati stvarno stanje s kojim se danas suočavamo", rekao je i dodao da će se to jasno vidjeti u rujnu, "nakon nikakve turističke sezone".

Upozorio je da Hrvatska ima tehničku vladu te je zakonodavno osakaćena u ključnom trenutku kad se trebaju štiti hrvatski građani i gospodarstvo.

Bregovac: Premijer u cijelom mandatu u Gorskom kotaru proveo 14 minuta

Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada David Bregovac ustvrdio je da "Plenkovićevih 300 milijuna kuna građani u Gorskom kotaru nisu ni osjetili, već je taj novac dodijeljen HDZ-ovu kadru u tim krajevima", a tako će, kaže, biti i sa dvije milijarde kuna koje premijer obećava iz europskih fondova.

"Plenković nam je sa svojom paradom bahatosti sa zadarskog teniskog koronaturnira došao sedam minuta u posjet i potencijalno ugrozio i zdravlje žitelja Gorskog kotara koji su odoljeli teškoj pandemiji svojim odgovornim ponašanjem", rekao je Bregovac i dodao kako je premijer u Gorskom kotaru proveo ukupno 14 minuta u četiri godine svoga mandata.