Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neovisni kandidat koji koalira sa strankom

Vrančić HDZ-ov kandidat za zadarskog gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat HDZ-a za zadarskog gradonačelnika je dr. Zvonimir Vrančić, dok su kandidati za dogradonačelnika Darko Kasap te dr. Dražen Grgurević, koji nije član HDZ-a nego je neovisni kandidat koji koalira sa strankom, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Gradskog odbora HDZ-a u Zadru.

Predstavljajući stranačke kandidate za čelne dužnosti u gradu Zadru na skorašnjim lokalnim izborima predsjednica zadarskog Gradskog odbora HDZ-a Ana Lovrin izrazila je uvjerenje kako će oni pobijediti na izborima, te kako će HDZ voditi Grad Zadar i u iduće četiri godine, kao što to čini od 1993., od kada je konstituiran Grad Zadar kao jedinica lokalne samouprave.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Pod vodstvom HDZ-a Zadar sve više postaje metropola Mediterana i grad poželjan za život, te je napravio snažan razvojni iskorak, istaknula je Lovrin. Kandidat HDZ-a za zadarskog gradonačelnika dr. Zvonimir Vrančić, predsjednik je Gradskog vijeća Zadra i ravnatelj Opće bolnice U Zadru. Istaknuo je kako će Grad Zadar nastaviti s razvojem te da će uskoro početi radova na gradnji trajektnog terminala Gaženica i gospodarske zone Crno.

Fond za novonezaposlene

Kako bi se suprotstavio recesiji Grad će osnovati Fond za pomoć osobama koje su u ovoj godini ostale bez posla. Dr. Vrančić je napomenuo da se nezaposlenost u Zadarskoj županiji nije povećala te kako se očekuje da turizam neće bilježiti bitan pad u odnosu na lani. No, dodao je da je industrijska proizvodnja u Zadru u prva dva mjeseca ove godine smanjena 40 posto u odnosu na prošlogodišnju. Zadar će pomoći gospodarstvu u mjeri u kojoj to može, i neće uvesti prirez, najavio je dr. Vrančić.

Predsjednica zadarskog odbora HDZ-a Ana Lovrin na konferenciji je izvijestila da je HDZ na županijskoj razini postigao načelan dogovor o koaliciji s HSS-om, HSP-om, HSLS-om i HSU-om. Nada se takvom dogovoru i na razini Grada Zadra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene