Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader istaknuo je večeras u Osijeku na predizbornom skupu koalicije HSP-HDZ za osječkog gradonačelnika Antu Đapića i koalicije HDZ-HSP-HSS-HSU-HSLS za osječko-baranjskog župana Tomislava Ivića da nigdje u Hrvatskoj nije doživio tako veličanstvenu i snažnu želju za pobjedom.


I to svjedoči da su predstojeći lokalni izbori posebno važni 'jer odlučuju o sudbini i budućnosti Osijeka i Osječko-baranjse županije za naredne četiri godine', rekao je Sanader naglasivši kako je siguran u pobjedu. Podsjetio je na ulaganja koja je hrvatska država, 'bez obzira na zlonamjernike' koji to osporavaju, uložila u ovaj dio Hrvatske u koji se, kazao je, nije ulagalo 'za vrijeme Titove komunističke diktature'. Nedavno otvorena cesta 'Slavonika' trebala je biti izgrađena još prije 30 godina, a cesta Zagreb-Split i prije 40 godina, istaknuo je Sanader.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko je sudac kojeg su zvali 'HDZ-ov dečko'? Slika nije dostupna Europarlamentarac Posselt pozdravio oslobađanje generala

Lokalni izbori su važni, između ostalog, 'i zato što se reflektiraju na državnoj razini', rekao je Sanader. O tome svjedoči uvjetovanje SDP-a vezano za predstojeće promjene Ustava, a koji za podignutu ruku traže, među ostalim, da se Hrvatima koji žive izvan Hrvatske ukine pravo glasa, kazao je Sanader te dodao kako je glas za SDP 'glas za takvu politiku, kao i za izbacivanje vjeronauka iz škole, legalizaciju droge, te uvođenje novih poreza'.

Glas za Đapića, a ne Bubala

Sanader je pozvao birače da daju svoj glas za Antu Đapića, istaknuvši kako je siguran da će Đapić a ne 'Bubalo ili Vrbošić" biti osječki gradonačelnik jer je i u "protekle četiri godine pokrenuo Osijek". Došlo je vrijeme "da Bubala kao župana zamijeni kandidat pobjedničke koalicije a to je Tomislav Ivić", rekao je Sanader.

 'Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što'.
 

U svom se govoru u prepunoj Športskoj dvorani Zrinjevac posebno osvrnuo na ulogu hrvatskih branitelja, istaknuvši kako su oni najzaslužniji za sve ono što Hrvatska danas ima. Posebno važnim Sanader je ocijenio članstvo u NATO-u, naglasivši kako ono podrazumijeva sigurnost i stabilnost države. Podsjetio je i na ulogu i značaj prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u stvaranju hrvatske države. Govor je završio riječima, uz stalne ovacije, 'Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što'.

Na predizbornom skupu govorili su Anto Đapić (HSP), kandidat koalicije HSP-HDZ za osječkog gradonačelnika, Tomislav Ivić (HDZ), kandidat koalicije HDZ-HSP-HSS-HSU-HSLS za osječko-baranjskog župana, koji su posebno naglasili važnost suradnje lokalne vlasti s državnim tijelima. Nazočnima su se obratili i potpredsjednik Sabora i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks i potpredsjednik Hrvatske seljačke stranke Božidar Pankretić koji su također pozvali birače da daju svoj glas za Antu Đapića i Tomislava Ivića i za 'pobjedničku koaliciju '.