Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na birače

Pozivaju vikendaše da se upišu kao mještani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vikend naselju Sevid pokraj Trogira nedavno se pojavio plakat koji poziva vlasnike kuća da prijave Sevid kao svoju pravu adresu. Zauzvrat im se obećava uređivanje putova i drugih problema u mjestu. Neki tvrde kako lokalne vlasti zapravo potiču vikendaše na kršenje zakona, a sve kako bi pred izbore dobili nove birače. No, lokalne vlasti sve demantiraju.

Vikendaši iz mjesta Sevid još prošloga kolovoza digli su bunu protiv Općine Marina kojoj pripadaju, tvrdeći da su im uredno platili skupe komunalne doprinose za izgradnju svojih kuća, a Općina im nije izgradila putove, vodovod , kanalizaciju.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Improvizirano naselje u Gazi Obilne kiše Očaj i bijeda raseljenih palestinskih obitelji: "Kuća nam je uništena, dijete ubijeno..."

No, nedavno se na trgovini u Sevidu pojavio plakat koji poziva vlasnike vikend kuća da u što većem broju prijave mjesto Sevid i općinu Marina kao svoju pravu adresu. Lokalni odbor obećavao je navodno vlasnicima kuća da će tako bolje riješiti komunalne probleme. I Ante Tešija vikendaš je iz Sevida. On i njegovi istomišljenici tvrde da je sve potaknuo lokalni HDZ Općine Marina koji tako želi na brzinu dobiti stotine glasača. 'Da se prijavi 300, 400 ljudi, da se tim ljudima obeća rješenje problema i da normalno glasaju za opciju koja to obeća. Međutim ja mislim da je to prijevara i upozoravam da dobro razmisle zbog čega ih se poziva', kaže Tešija.

Mnogi su primijetili da je posve nezakonito pozivati vikendaše da lažno prijavljuju kako im je stalna adresa ona gdje samo imaju vikendicu. Na primjer, grad Vodice je nedavno napravio pravu hajku na vikendaše koji su lažno prijavljivali da žive u Vodicama i tako izbjegavali plaćanje poreza na vikendice. Zašto je pak u Sevidu obratno? Je li moguće da tamo plakatom pozivaju vikendaše da glume prave mještane? Vlasnik dućana na kome je navodno bio plakat osuđuje one koji se bore sa Općinom.

U Općini Marina tvrde kako nemaju nikakve veze sa plakatom i da nisu nikoga pokušavali nagovoriti na promjenu adrese. Sigurno je, da će pred lokalne izbore ovakve priče biti sve češće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene