Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija 'Ipsilon'

Istraga će pokazati je li Drandić kriv ili nije, lista se neće mijenjati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajnik županijskog odbora HDZ-a Istarske županije Marino Roce danas nije želio komentirati uhićenje svog stranačkog kolege i nositelja HDZ-ove liste za grad Vodnjan na lokalnim izborima, pročelnika porezne uprave Pazin Elvisa Drandića, nad kojim je istarska policija u suradnji s USKOK-om i Ministarstvom financija provela kriminalističku obradu u sklopu akcije kodnog naziva 'Ipsilon'.

'Istraga će pokazati je li kriv ili nije. Žao mi je što se dogodila takva situacija, ali listu više ne možemo mijenjati i Drandić ostaje nositelj', rekao je Roce. HDZ nema namjeru niti može mijenjati svoju listu jer je ona već zaključena, uostalom, ispalo bi da ga je stranka unaprijed osudila, dodao je. Drandić je jučer s ostalim osumnjičenima u toj akciji priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci, ispitan je i branit će se sa slobode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobjegao u BiH Sud za Golemovićem odlučio raspisati tjeralicu Slika nije dostupna U pritvoru zbog afere 'Ipsilon' O ubojstvu Pukanića svjedočio suprug udovice Vjeke Sliška

>> Akcija 'Y': Uhićen Dražen Golemović i još nekoliko osoba

U Istražni centar privedeno je jučer ukupno šestero osumnjičenika. Građevinskom poduzetniku Draženu Golemoviću, osumnjičenom za kažnjivo djelo udruživanja radi počinjenja kažnjivih djela te zloporabu položaja i ovlasti, određen je 48-satni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ostalih petoro, među kojima je i Drandić, osumnjičeni su za zloporabu položaja i ovlasti. Nakon ispitivanja u daljnjem tijeku postupka sa slobode će se braniti Drandić i općinska državna odvjetnica iz Pazina Davorka Smoković. Dvojica policajaca i carinski službenik zadržani su u 48-satnom pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene