Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predizborna kampanja

Đapić najavio da će svi najvažniji projekti biti gotovi do izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki gradonačelnik Anto Đapić (HSP) najavio je danas kako će najvažniji projekti gradske uprave, među kojima su proširenje tramvajske mreže, izgradnja dvaju nathodnika i dovršetak prve faze novog autobusnog kolodovora, biti gotovi do kraja mandata gradske vlasti, to jest tijekom travnja ili polovicom svibnja ove godine.

Nakon današnjeg sastanka s predstavnicima građevinskih tvrtaka koje izvode radove, Đapić je rekao na konferenciji za novinare kako će u spomenutom razdoblju biti izgrađena biciklistička staza do poslovnog centra 'Eurodom' te obnovljen Trg bana Josipa Jelačića, a do 1. srpnja završit će i obnova streljane 'Pampas', na kojoj se treba održati Europsko prvenstvo u streljaštvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đapić inzistira na povlačenju odluke 'Vlast je poskupljenjima prekinula socijalnu politiku Osijeka' Slika nije dostupna Najavio povratak u politiku Đapić kandidat na izborima za Predsjedništvo BiH?

Dodao je kako se završetak radova na novome autobusnom kolodovoru, što je projekt javno-privatnog partnerstva s tvrtkom 'Osijek-Koteks', očekuje do kraja ove godine. 

>> Đapić mandat započeo otvaranjam profila na Facebooku

Na upit novinara koliko je realno očekivati da će svi radovi biti završeni u predviđenim rokovima, a da to ne bude na štetu kvalitete, član Poglavarstva Tone Papić (HSP) je odgovorio da je kvaliteta radova temeljni preduvjet za završetak tih projekata, pri čemu je podsjetio da su i rokovi za završetak radova na obnovi Trga bana Josipa Jelačića već bili odgođeni jer se inzistiralo na kvaliteti.

Na novinarski upit Đapić je rekao kako pred izvođače radova nije stavljen ultimatum da se ti projekti moraju završiti do lokalnih izbora u svibnju ove godine, pri čemu je dodao da se s izvođačima samo razgovaralo o poštovanju dogovorenih rokova te da nije bilo potrebe ni za kakav ultimatum.

Podsjetio je da su mnogi projekti 'bili zastali tijekom višemjesečne krize gradske vlasti' te da se realno nisu mogli prije završiti, ističući kako završetak radova nije nužno povezan s trenutkom održavanja izbora.

Papić je odgovorio da u gradskoj upravi nisu gledali kada su izbori, nego kada im završava mandat kako bi unutar mandata završili projekte koje su počeli.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene