Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Foto: Screenshot

U stranačkoj središnjici u ponedjeljak kasno poslijepodne sastalo se Predsjedništvo HDZ-a.


Dan nakon lokalnih izbora vrh HDZ-a sastao se na Trgu žrtava fašizma kako bi raspravili rezultate postignute u prvom krugu.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o Laucu: "Imao je objavu koja spada u politikanstvo, a ne u stručno savjetovanje" Mario Banožić Ministar Banožić odgovorio Predsjedniku: "Milanović mi ne može ništa zabraniti, može raditi scene, kao u Požegi..."

Pred novinare su prvo izašli kandidati za župane Ernest Petry i Ivan Celjak. 

"U ovom trenutku Darko Milinović ima puno manje potencijala nego što ga ima HDZ, Darko Milinović i njegov projekt LiPO znače prošlost na području Ličko-senjske županije“, poručio je nakon sastanka u središnjici HDZ-a kandidat te stranke za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry.

Medijima se obratio i Ivan Celjak, kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije.

"Vrlo smo zadovoljni rezultatima u Sisačko-moslavačkoj županiji u izborima za župana. Pobijedili smo u svim gradovima i svim općinama, u županijskoj skupštini ostvarili smo veliku većinu, imamo 21 vijećnika, od ukupno 37“, kazao je Celjak i dodao kako je Nacionalni stožer s Tomom Medvedom na čelu učinio puno na potresom pogođenom području.

"To se vidi na povjerenju građana, izrazili su svoju volju i vjeru u HDZ i vjeru da će županija biti obnovljena“, poručio je Celjak koji će se u drugom krugu za mjesto župana sučeliti s SDP-ovim Danielom Berdaisom.

Plenković: "Rezultati su dobri"

"Zadovoljni smo i vodstvom u Osijeku gdje vodi Ivan Radić, dobar rezultat je u Splitu. Smatramo da su rezultati dobri i da će nakon drugog kruga biti još bolji", rekao je Plenković.

Za Davora Filipovića, koji nije ušao u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba, Plenković je rekao kako je Filipović velik dobitak za HDZ. 

Upitan za Ličko senjsku županiju, inače HDZ-ovu utvrdu, Plenković je rekao kako je kandidat Petry jedan od "najpolitičnijih kandidata". 

"Uvjeren sam da će on u drugom krugu pobijediti", kazao je. 

Potvrdio je kako će glasati u drugom krugu jer uvijek izlazi na izbore. Komentirao je i situaciju u Zagrebu, rekavši kako je biračko tijelo bilo raslojeno na više kandidata, ali i da je Filipović odličan kandidat. 

"On će imati sjajnu karijeru", smatra. 

"Pozicija HDZ-a je vrlo jasna, prvo birače zovemo da sudjeluju na izborima, a što se tiče odluke vjerujem da će svatko za sebe najbolje donijeti stav", odgovorio je upitan o mogućoj podršci Miroslavu Škori. 

Filipović: "Očekivao sam da ću ući u drugi krug"

Filipović je rekao kako je očekivao da će ući u drugi krug. 

"Ipak rezultat koji sam napravio daje zalog za ubuduće. Gradska organizacija će donijeti odluku, a članovi prema svojoj savjesti, mi smo stranka desnog centra i nećemo pozivati na zaokruživanje broja 3 ili križanje listića", rekao je Filipović. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju