Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SURADNJA U SKUPŠTINI

Možemo!: "Nema nikakvog sastanka s SDP-om, razgovori tek nakon drugog kruga"

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: DNEVNIK.hr
Nema sastanka između Možemo i SDP-a, razgovori će se voditi tek nakon drugog kruga izbora, priopćili su iz stranke Možemo!.

"Nikakav sastanak se neće danas održati, a kako je kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević i najavio, razgovori će se voditi tek nakon drugog kruga lokalnih izbora", priopćili su iz stranke Možemo!.

Naime stranka je reagirala na navode Jutarnjeg lista koji je objavio kako se danas trebaju sastati čelnici stranke Možemo! i SDP-a kako bi dogovorili timove za buduće pregovore.

Tomislav Tomašević i jučer je rekao kako će se u razgovore krenuti nakon drugog kruga izbora koji se održava 30. svibnja.

"Za većinu će biti potrebno dugoročno 25 zastupnika, očekujemo da ćemo je imati. Kao što smo ranije rekli, prema tome smo transparentni, prije izbora smo govorili s kime bismo koalirali. Jasno smo rekli da ćemo sa strankama od centra prema lijevo, svima koji su bili oporba HDZ-u i Bandiću, a od stranaka jedini tko je prešao prag je SDP, s njima očekujemo razgovore i ne vjerujemo da ćemo imati problema, jer su programi dosta kompatibilni", rekao je u utorak Tomašević. 

Inače, SDP je već podržao Tomaševića u drugom krugu (njihov kandidat Joško Klisović još je u izbornoj noći pozvao svoje birače da 30. svibnja daju glas Tomaševiću), dok su iz Možemo! više puta javno rekli da u Skupštini očekuju suradnju s SDP-om.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene