Reakcije na fotografiju Gordana Jandrokovića
Reakcije na fotografiju Gordana Jandrokovića Foto: Screenshot

Nakon što je predsjednik Hrvatskog sabora na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj pozira u kupaćim gaćama, reakcije ne prestaju stizati. Društvenim mrežama proširile su se brojne komične montaže, među njima i one neukusne.


Jednu od takvih reakcija na svom profilu na Facebooku objavio je aktualni gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija Neki će na jesen još jednom birati: Ovog je puta dopunskih izbora u puno više lokalnih jedinica nego prije pet godina Bojan Ivošević Tko je Bojan Ivošević? Trpio nasilje u djetinjstvu jer mu je otac Srbin, a kampanju mu je obilježio antisemitski komentar

Uz fotografiju Jandrokovića u gaćama namontirana je fotografija Zuravca, također u kupaćim hlačicama, ali s istaknutim trbušnim mišićima. Fotografiju prati "prigodan" tekst u kojem piše: "Meni viski, a pi*** sok". U objavi je zamolio i autora memea da mu se javi.

 

Molim autora memea da mi se slobodno javi, diskrecija zagarantirana.

Posted by Dario Zurovec on Thursday, 13 May 2021

 

Predsjednik Sabora fotografiju na kojoj je obnažen objavio je kao odgovor predsjedniku države Zoranu Milanoviću nazvao "nasilnikom bez mišića".

Komunikologinja Gabrijela Kišiček u Dnevniku Nove TV i prije statusa koji je objavio Zurovec komentirala je Jandrokovićev potez i kazala kako njegova objava nije primjerena funkciji.

"Predsjednik Sabora trebao bi pokazivati ozbiljnost i zrelost u svakom obliku javne komunikacije kako bismo mu vjerovali da bi i relevantne političke teme i probleme mogao rješavati zrelo i ozbiljno. Dakle, ovaj postupak samo pridonosi, rekli bismo, trivijalizaciji političkog diskursa i čak i klaunizaciji politike općenito", rekla je.