Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DIP OBJAVIO UPUTE

Rat plakatima za osvajanje glasača: ''Prljava kampanja je kada se iznose neistine, a u ovom slučaju...''

Aktualno Galerija Izbori sve bliže, kampanja sve prljavija - 3 Izbori sve bliže, kampanja sve prljavija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Izbori sve bliže, kampanja sve prljavija - 1 Izbori sve bliže, kampanja sve prljavija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izbori sve bliže, kampanja sve prljavija - 2 Izbori sve bliže, kampanja sve prljavija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Izbori sve bliže, kampanja sve prljavija - 4 Izbori sve bliže, kampanja sve prljavija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Izbori sve bliže, kampanja sve prljavija - 5 Galerija 1/7 >>
Pandemijska kampanja prisilila je kandidate na lokalnim izborima da pokažu svu svoju kreativnost. I dok traje svojevrsni rat plakatima - počinju teći rokovi za financijske izvještaje, a DIP je izdao upute kako bi izlazak na birališta bio epidemiološki siguran.

Osjeća se itekako da kampanja ulazi u svoj finiš. Članovi Zeleno-lijeve koalicije rasplesali su se i postali glavne zvijezde pjesme i spota u promotivne svrhe, a njihov Tomislav Tomašević postao je glavna zvijezda kampanje Hrvatskih suverenista. Plakati s njegovim likom osvanuli su po Zagrebu. Usporedili su ga s lubenicom. Ne misle da je riječ o prljavoj kampanji.

''Gledajte, prljava kampanja bi bila u onom trenutku kad bismo mi iznosili nešto što nije istina, a sve što smo mi iznijeli na tim našim plakatima je apsolutna istina'', izjavio je Marko Milanović Litre, kandidat Hrvatskih suverenista za Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

Nije to prvi i jedini rat plakatima. Kampanju tako vodi i Stipe Petrina, koji ratuje s HDZ-om. No nekima je to preskup sport, pa ima i kandidata bez ijednog plakata.

''Do sada još nismo potrošili niti jedne jedine kune, štedimo. Čekamo zadnji tjedan da možemo malo više onda krenuti preko digitalne kampanje, uglavnom Facebooka. Moj Facebook je službena stranica jer tu najbolje možemo vidjeti cijeli život kako živim već 11 godina, tako da nema nikakvih fejk stvari'', izjavio je kandidat za župana Primorsko-goranske županije (Most) Leonardo Pavela.

Koliko su dosad potrošili, na što točno i tko im je novac donirao - stranke su morale izvijestiti Državno izborno povjerenstvo.

''Osamsto tisuća kuna smo dosada potrošili', rekao je Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba (Možemo!).

I dok kandidati zbrajaju, DIP je izdao epidemiološke upute. Prije nego što krenete na biralište, obvezno izmjerite tjelesnu temperaturu. Kad uđete u objekt u kojem se nalazi vaše biračko mjesto, do njega otiđite najkraćim mogućim putem. Ondje će vas dočekati članovi biračkog odbora koji će vam ponuditi dezinficijens. Masku smijete skinuti samo kako bi članovi biračkog odbora provjerili vaš identitet. Ali i tada, kao i cijelo vrijeme, morate održavati udaljenost od dva metra. Na glasačkom mjestu dočekat će vas kemijska olovka, ali svakako je preporuka da ipak ponesete svoju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 665 novozaraženih, 45 preminulih Stožer ove županije ima važnu poruku za sve koji su primili prvu dozu cjepiva: "Kod nas virus još cirkulira, treći val nije gotov"

Pročitajte i ovo Pilana - 3 Tko zarađuje na našim šumama? Veliki prerađivač prisiljen otpustiti stotine ljudi iz pogona diljem Hrvatske. Radnici u suzama: "Teško mi je. Željela bih da ovo uspije, da ostanemo raditi"

Ako ste u samoizolaciji, posjetit će vas članovi biračkog odbora i glasanje ćete obaviti na ulaznim vratima. U slučaju da imate pozitivan COVID nalaz, glasat ćete preko osobe od povjerenja. Članovi biračkog odbora doći će provjeriti vaš identitet, osoba od povjerenja ispunit će glasački listić po vašem naputku, spremiti ga u omotnicu i predati članovima biračkog odbora.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene