Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Raspored događanja u Krapini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo raspored događanja u i oko Krapine.

Lipanj
06. lipanja
VITEŠKI TURNIR, prostor Muzeja selačkih buna, Gornja Stubica
opis manifestacije: Viteški turnir, prema scenariju odnosno povijesno utemeljenoj priči uz sudjelovanje vitezova u pratnji štitonoša koji se pripremaju za odlazak u rat. Odgovarajuća scenografija dočarava povratak u prošlost, a mnogobrojnim sadržajima posjetitelji u jednom danu mogu iskusiti srednji vijek uz viteške plesove, demonstracije tradicijskih obrta, natjecanja u streličarstvu , upoznavanju s oružjem i opremom srednjeg vijeka. Također popratna događanja uključuju lutkarske pučke predstave i muzejske radionice i igraonice za djecu.
www.viteski-turnir.com
lipanj
DANI LIPE, Donja Stubica - Park lipa, Crkva Presvetoga Trojstva, selo Hižakovec, Tradicijski turizam "Majsecov mlin", potočni i vanjski prostor Termi Jezerčica
datum održavanja: kroz mjesec lipanj 2009.g.
opis manifestacije: edukativna, kulturna, gastronomska, zabavna, međunarodna manifestacija.
Ova manifestacija afirmacija je stabla lipe uz veliki značaj lipe u farmaciji, gastronomiji, kao simbol ljubavi, vjernosti, mira a po nekima i kao simbol žene.
Uz dan Dječjeg cvjetnog festivala "Govor cvijeća" s akcentom na lipin cvijet organizirane su izložbe učeničkih radova, berba lipina cvijeta, gastronomska ponuda vezana uz lipin cvijet, promocija sadnica potomaka Gupčeve lipe - suvenira s rodnim listom, seminar na temu očuvanja genofonda zaštićenih stabala ...
www.tz-zagorje.hr
14.lipnja
POLUMARATON MIHANOVIĆ, Klanjec – Kumrovec – Tuhelj – Tuheljske
opis manifestacije: od 1988. godine krenuo je 1. Hrvatski kup za trkače dugoprugaše. Na osnovi tradicije, kvalitete, značaja i dužina staza izdvojeno je 18 najelitnijih trka u Hrvatskoj koje sačinjavaju prvu ligu Hrvatskih dugoprugaških trka. “Polumaraton MIHANOVIĆ” je jedna od njih.
www.tuhelj.hr
lipanj
MEĐUNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL, datum održavanja: druga polovica lipnja 2009.
mjesto održavanja: Dvorac Oršić, Gornja Stubica
opis: nastup KUD-ova iz raznih zemalja.
www.gornjastubica.hr
 
Srpanj
srpanj
LJETO U MARIJI BISTRICI, Trg, Svetište Majke Božje Bistričke ...
događanja u sklopu manifestacije: planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice (05.07.), Kolonija drvorezbara (06.-11.07), Tragom starih običaja (11.-13.07.), Nastup klapa i susret folklornih skupina (11.07.), Procesija sa svijećama (12.07.), Blagdan Majke božje Bistričke - Dan Općine i Župe (13.07.), Zabavna večer s kuburašima (18.07.)
03. - 05. srpnja
FIS ROLLRSKI SVJETKI KUP, Oroslavje i Stubičke Toplice
opis događanja: Sve koji vole rollerski, zanimljivu "ljetnu" inačicu nordijskog skijanja, pozivamo da dođu i svojim prisustvom poprate ovaj događaj najvišeg sportskog ranga.
Službeno će utrka početi u petak 03.srpnja, dolaskom reprezentacija i sastankom vođa ekipa.
U subotu 04. srpnja se vozi brdska utrka (uphill race) od centra Stubičkih Toplica na Sljeme do apartmanske kuće "Snježna kraljica", duga 23 kilometra.
www.oroski.hr
www.stubicketoplice.hr
srpanj - kolovoz
LJETO U DVORCU ORŠIĆ, Dvorac Oršić, Gornja Stubica
opis: nastup razmnih izvođača od klasične glazbe, jazza, duhovne glazbe itd.
www.gornjastubica.hr
14. - 19. srpnja
TABOR FILM FESTIVAL, Dvor Veliki Tabor, Desinić
opis manifestacije: najznačajniji festival kratkometražnog filma u regiji i jedini takav u Hrvatskoj
www.taborfilmfestival.com
25. srpnja
TUHELJSKA NOĆ, Terme Tuhelj, Tuheljske Toplice
opis manifestacije: tradicionalna cjelodnevna kulturno-zabavno-sportska manifestacija.
www.tuhelj.hr
 
Kolovoz
02. - 30. kolovoza
LJETO U KRAPINI, ulicama grada Krapine i prostori Muzeja evolucije
opis manifestacije: „Ljeto“ na koje posjetioci iz grada Zagreba mogu popularnim cugom „Krapek“ stići u Krapinu. Razgled grada (znamenitosti i muzeji) moguć je uz stručno vodstvo, proštenja na Trškom Vrhu, planinarenje na Strahinjčicu.
Pet nedjelja na Hušnjakovu tematski je podijeljeno na Purgersku nedjelju, Negda i denes, Nedjelja krapinskog pračovjeka, Etno nedjelja i Festivalska nedjelja.
www.krapina.hr
18. kolovoza
"VELIKA GOSPA" i "DAN OPĆINE TUHELJ", Tuhelj
opis manifestacije: obilježavanje «Dana Općine Tuhelj» i obilježavanje najvećeg blagdana tuheljske Župe ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije s procesijom i Svetom misom. Misno slavlje redovito prate tuheljski crkveno-liturgijski zbor i limena glazba “Lipa” iz Tuhlja. Lovačko društvo “Srndać” i Dobrovoljno vatrogasno društvo Tuhelj tradicionalno organiziraju zabave na kojima nastupaju renomirani zagorski sastavi. U ponoć se održava veliki vatromet.
www.tuhelj.hr
kolovoz
PUTOVIMA ZAGORSKIH TRADICIJSKIH VRTOVA, susret s pučkim oblikovanjem vrtova, vrtova naših baka u kojima je od ranog proljeća do kasne jeseni uvijek neki tradicijski cvijet, uresni grm ili povijuša. Susret s gastronomijom i radionicama u kojima možete sudjelovati .
www.tz-zagorje.hr
22. – 29. kolovoza
TJEDAN KULTURE, ZABAVE I SPORTA SVETI KRIŽ ZAČRETJE 2009., Sveti Križ Začretje; Trg hrvatske kraljice Jelene, Sportski park NK „Jedinstvo“, Osnovna škola Sveti Križ Začretje, Dvorac Sveti Križ Začretje
opis manifestacije: 40.-ti jubilarni festival pjevača amatera „Prvi glas Zagorja“, dječji festival „Prvi glas Zagorja“, koncerti zabavne i ozbiljne glazbe, koncert sakralne glazbe iz ciklusa Heferer, izložbe akademskih umjetnika i amatera, sportski susreti i turniri ( tradicionalni mininogometni noćni i šahovski turnir ), kazališne predstave, nastupi KUD-ova, pjevačkih zborova, prezentacija zagorskih vina i sireva u Vinoteci „Kapljica“, zabavni program i gastro ponuda ugostitelja.
www.sveti-kriz-zacretje.hr
29. - 30. kolovoza
LIKOVNA KOLONIJA STUBAKI 2009., Park «Maksimilijana Vrhovca», Stubičke Toplice
opis manifestacije: tradicionalna dvodnevna manifestacija Turističke zajednice koja će po 13.puta okupiti oko 40-tak umjetnika s područja Hrvatske. Nakon dvodnevnog druženja, razmjene iskustava i izrade umjetničkih radova, slijedi oprema slika, te se u povodu „Dana Općine“ organizira prodajna izložba i prezentacija nastalih radova.
www.stubicketoplice.hr
29. - 30. kolovoza
"POKAL STJEPANA LEPČINA", Oroslavje
Opis manifestacije: Auto-Moto-Klub Oroslavje organizira Prvenstvo Hrvatske u brzinskom motociklizmu na kružnim stazama za Oldtimere. U pozivnoj utrci (koja se ne boduje za Prvenstvo Hrvatske) sudjelovati će brzinci klase 125SP i 600SST
www.oroslavje.hr
30. kolovoza
ZAGORSKA SVADBA, Kumrovec, Muzej ˝Staro selo˝ Kumrovec
opis manifestacije: prikaz tradicionalne zagorske svadbe, (prošnja mladenke, zaruke,vjenčanje, dolazak mladenke u kuću mladenca), program traje 3 – 4 sata. Cijeli program praćen je tradicionalnom glazbom, plesom, pjesmama Hrvatskog zagorja. Posjetiteljima se nude domaća jela i pića.
www.kumrovec.hr
 
Rujan
05. – 15. rujna
ZAGORSKI LIKOVNI SALON, Galerija Grada Krapine
opis: Zagorski likovni salon je najveća trienalna likovna manifestacija u KZŽ koja okuplja likovne umjetnike rođenjem, životom, radom i temom vezane za Hrvatsko zagorje
www.krapina.net
06. rujna
BICIKLIJADA SELNICA-GUSAKOVEC 2009., www.info-marija-bistrica
06. - 13. rujna
TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE, Trg Ljudevita Gaja, Galerija grada Krapine, Muzej evolucije Hušnjakovo, Festivalska dvorana.
opis manifestacije: 43. Tjedan kajkavske kulture tradicionalna je manifestacija kojom se nastoji kajkavski jezik i običaji Zagorja sačuvati i obogatiti. Izložbe, „Kaj u riječi, slici, pjesmi i plesu“, „Kaj najmlajši je najslajši“, sajam „Gde se još to kupiti more“, 20 novih kajkavskih popevki, samo su neka događanja u sklopu Tjedna.
www.kajkavske.popevke.hr
12. lipnja
SREDNJOVJEKOVNI TABOR POD TABOROM, Dvor Veliki Tabor, Desinić
opis manifestacije: izvan zidina dvorca održavaju se muzejske radionice - Roland, bacanje buzdovana, bacanje bodeža ili sjekira, gađanje lukom i strijelom, tradicionalne lutkarske radionice kao i dječje predstave. U vojnom logoru posjetitelji se upoznavaju s tradicionalnim oružjem, a obrtnici na srednjovjekovnom sajmu prikazuju svoja umijeća. Tijekom cjelodnevnog događanja zabavljaju Vas vitezovi, dame, glazbenici, lakrdijaši i putujući zabavljači
www.srednjovjekovni-tabor .com
rujan
MEĐUNARODNA BRDSKA AUTO UTRKA "SUZUKY PUPEK-16.nagrada Stubičkih Toplica", Sljeme / prometnica Pila-Hunjka
opis događanja: dvodnevna manifestacija koja će se održati početkom rujna 2009.g.i predstavlja jednu od najtežih i najpopularnijih automobilističkih natjecanja na brdskim stazama u našoj zemlji i redovito privlači značajan interes medija, te velik broj natjecatelja i publike. Velika ulaganja za sanaciju i uređenje prometnice Pila-Hunjka, doprinjela su da se ponovno može krenuti s kandidaturom staze za prvenstvo Europe.
www.stubicketoplice.hr
26. rujna
3. HRVATSKI GAJDAŠKI FESTIVAL, Mihovljan
datum održavanja: 26.09.2009.
opis: Međunarodni festival tradicijskih glazbala
www.tz-zagorje.hr
zadnji vikend u rujnu
"BRANJE GROJZDJA", Pregrada
opis manifestacije: manifestacija kojom se njeguju kulturno-etnološka obilježja kraja te običaj branja i prerade grožđa u vino. Organizira se prikaz odlaska u berbu ili iz berbe uz mnoštvo starih alata i pomagala koje su koristili "naši stari". Održavaju se degustacije vina, meda i ostalih pčelarskih proizvoda te razna predavanja vezana uz to.
www.pregrada.hr
 
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raspored događanja u Čakovcu Slika nije dostupna Raspored događanja u Gospiću

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene