Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SULUDO PONAŠANJE

Zaraženi njemački liječnik pronađen mrtav u stanu. "Znao je za rizik, kako je mogao to napraviti?"

Policija na aerodromu Schiphol kod Amsterdama, ilustracija (Foto: AFP)
Policija na aerodromu Schiphol kod Amsterdama, ilustracija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Policija na aerodromu Schiphol kod Amsterdama, ilustracija (Foto: AFP) Policija na aerodromu Schiphol kod Amsterdama, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Aerodrom u Istanbulu (Foto: Getty) Galerija 1/2 >>
Zaraženi njemački 58-godišnji liječnik pronađen je mrtav u svom stanu u blizini Berlina. Imao je koronavirus, nije poštovao mjeru samoizolacije, a vlasti strahuju da je raširio zarazu.

Njemački liječnik radio je u Londonu, a poslodavac mu je 19. ožujka naredio mjeru samoizolacije jer je imao simptome koronavirusa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Koronavirus, ilustracija - 1 KORONAVIRUS U HRVATSKOJ Stožer objavio najnovije podatke: Preminulo 11 ljudi

58-godišnji liječnik ignorirao je tu odredbu i 25. ožujka otputovao je avionom iz Londona za Berlin, gdje ima bliskog rođaka i posjeduje stan u četvrti Babelsberg u Potsdamu, piše Guardian. 

Preminuo je u svom stanu, a nakon što je pronađeno njegovo tijelo, obdukcijom je utvrđeno da je bio zaražen koronavirusom. Slučaj je izazvao ogorčenje među njemačkim dužnosnicima.

"Iznerviran sam“, rekao je gradonačelnik Potsdama Mike Schubert za list Berliner Zeitung. "Kao liječnik znao je rizik od infekcije. Kako je onda mogao učiniti to što je učinio? Čovjek se ponašao potpuno neodgovorno", kazao je. 

Ljudi s leta i oni za koje se misli da su bili u kontaktu s preminulim liječnikom stavljeni su u izolaciju. 

Vlasti ne povezuju ovaj slučaj s izbijanjem koronavirusa u najvećoj bolnici u Potsdamu, klinici Ernst von Bergmann, koja je zabilježila 78 potvrđenih infekcija u proteklih nekoliko dana.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene