Obavijesti Video Pretražite Navigacija
APEL VLADAMA

WHO poziva na moratorij na docjepljivanje protiv korone: "Ne možemo prihvatiti da zemlje koje su već iskoristile većinu globalno dostupnog cjepiva - iskoriste još i više"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je na moratorij na davanje booster doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 barem do kraja rujna, rekao je u srijedu njezin direktor Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus kazao je da bi se moratorijem na davanjem booster doza cjepiva protiv korone omogućilo da se cijepi najmanje 10 posto stanovnika svake zemlje, naglasio je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poznata i cijena Nova optužnica za izdavanje lažnih covid potvrda: Uskok tereti 19 osoba, ključna je bila medicinska sestra Slika nije dostupna BORBA PROTIV VIRUSA Svijet se guši u koroni, WHO uputio dramatičan apel: ''Ne odustajte!''

"Razumijem da sve vlade žele zaštititi svoje ljude od delta-varijante. Ali ne možemo prihvatiti da zemlje koje su već iskoristile većinu globalno dostupnog cjepiva iskoriste još i više", rekao je.

Izraelski predsjednik Isaac Herzog primio je treću dozu cjepiva prošli tjedan, započevši kampanju docjepljivanja ljudi starijih od 60 godina u svojoj zemlji.

SAD je u srpnju potpisao ugovor s Pfizerom i BioNTechom o kupnji 200 milijuna dodatnih doza cjepiva protiv covida-19 kako bi se moglo cijepiti mlade i docijepiti starije.

"Moramo se umjesto toga fokusirati na one ljude koji su najranjiviji, najviše izloženi riziku od teške bolesti i smrti, da dobiju prvu i drugu dozu", rekla je direktorica za cjepiva WHO-a Katherine O'Brien.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene