Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet zasad bez problema

Novi režim kretanja policiji olakšava posao: ''Sa zadovoljstvom mogu reći da građani u najvećoj mjeri poštuju odluke Stožera''

Od ponedjeljka je na snazi novi režim kretanja diljem Hrvatske. U svim županijama koje su to tražile, Nacionalni stožer odobrio je kretanje bez propusnica. Voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke kaže da ta odluka uvelike olakšava posao policiji.

Građani se od ponedjeljka mogu bez propusnica kretati unutar županija. Iznimka su Splitsko-dalmatinska županija gdje su propusnice potrebne za odlazak na otoke na kojima se također kreće bez njih. U Lici su potrebne propusnice za Udbinu koja je u karanteni te za Novalju. Dubrovačko-neretvanska županija podijeljena je na tri dijela, kao i Primorsko-goranska.

Pročitajte i ovo Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..." QR kod za digitalnu zelenu potvrdu - 2 Zadržavanje od 20-ak sekundi Božinović na Bregani pokazao kako se prelazi granica s COVID potvrdom i otkrio koliko je ljudi s njom ušlo u zemlju

Krešimir Mišić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave zagrebačke, kazao je za Dnevnik Nove TV da je zagrebačka policija u suradnji sa susjednim policijskih upravama na glavnim cestama uspostavila kontrole. Dodaje da dosad nisu zabilježene nikakve poteškoće u prometu. Građanima je zahvalio što se pridržavaju svih propisanih mjera.

''Sa zadovoljstvom mogu reći da građani u najvećoj mjeri poštuju odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite. Time i nama olakšavaju posao'', kazao je Mišić.

''Građani su dovoljno informirani''

Mišić kaže da će nova odluka o kretanju unutar županija djelomično rasteretiti postupanje policije.

''Moram reći da Policijska uprava zagrebačka ima dovoljno resursa da svaku zadaću koja se postavi pred nas obavimo na adekvatan način, bilo to po onom režimu prometa kakav je bio do jučer ili po ovom novom'', poručuje Krešimir Mišić.

Istaknuo je da su građani vrlo informirani o tome kamo se i kako mogu kretati. ''Zasad doista nemamo problema u tom smjeru i prilikom nadzora se potvrđuje da doista velika većina poštuje sve mjere'', kaže Mišić.

Poruka vozačima

Poručio je vozačima, posebno motocikala, da svoju brzinu prilagode uvjetima na cesti i propisanim ograničenjima. ''To što je malo praznija cesta ne znači da možemo povećavati brzinu i kršiti prometne propise. Mogu reći da će policijski službeni po uočavanju kršenja bilo kakvih pravila sankcionirati vozače. Poručujem svim vozačima – smanjite brzinu, povećajte oprez jer praznije ceste ne znače da se možete brže voziti'', rekao je Krešimir Mišić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene