Židovi tijekom molitve, ilustracija
Židovi tijekom molitve, ilustracija Foto: Getty Images

Stotine ultraortodoksnih židova sukobile su se s izraelskom policijom u južnome priobalnom gradu Ashdodu, kada su policijske snage pokušale zatvoriti sjemenište koje je otvoreno unatoč strogim restriktivnim mjerama uvedenim zbog opasnosti od širenja koronavirusa.


Nekoliko stotina ultraortodoksnih učenika pokušalo je nasilno ući u sjemenište, naguravajući se međusobno i s pripadnicima policije koja ga je prethodno zatvorila, stoji u priopćenju.

Policija je bila prisiljena primijeniti silu da bi prosvjednike spriječila u pokušaju blokiranja okolnih ulica i cesta. Petnaest demonstranata je privedeno, a u sukobima je ozlijeđeno 13 policajaca.

Sukobi su izbili i u ultraortodoksnom dijelu Jeruzalema te u predgrađu Tel Aviva u kojemu žive ultraortodoksni židovi u trenutku kada je policija pokušala provesti uvođenje trećeg po redu izraelskog zatvaranja zbog koronavirusa, u sklopu kojega je odlučeno da će se zatvoriti sve obrazovne institucije, s izuzetkom škola za osobe sa specijalnim potrebama.

Zabava u pubu, ilustracija Podnio ostavku nakon što se s drugim političarima ilegalno zabavljao u pubu: ''Bilo je nekoliko čaša vina i pivo u srijedu''

Označena mjesta za sjedenje u ckrvi - 1 Crkve se pripremaju za blagdanske mise: Broje kvadrate i vjernike, no ne moraju ipak svi držati razmak

Neki ultraortodoksni rabini naredili su da se ustanove otvore, ne obazirući se na vladina pravila o zatvaranju. Kabinet premijera Benjamina Netanyahua i policija suočeni su s kritikama u kojima im se predbacuje da nisu uspjeli provesti zatvaranje u nekim ultraortodoksnim dijelovima zemlje.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju