Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukobi u Izraelu

Ultraortodoksni židovi sukobili se s policijom: Pokušali ući u sjemenište zatvoreno zbog korone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine ultraortodoksnih židova sukobile su se s izraelskom policijom u južnome priobalnom gradu Ashdodu, kada su policijske snage pokušale zatvoriti sjemenište koje je otvoreno unatoč strogim restriktivnim mjerama uvedenim zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

Nekoliko stotina ultraortodoksnih učenika pokušalo je nasilno ući u sjemenište, naguravajući se međusobno i s pripadnicima policije koja ga je prethodno zatvorila, stoji u priopćenju.

Policija je bila prisiljena primijeniti silu da bi prosvjednike spriječila u pokušaju blokiranja okolnih ulica i cesta. Petnaest demonstranata je privedeno, a u sukobima je ozlijeđeno 13 policajaca.

Sukobi su izbili i u ultraortodoksnom dijelu Jeruzalema te u predgrađu Tel Aviva u kojemu žive ultraortodoksni židovi u trenutku kada je policija pokušala provesti uvođenje trećeg po redu izraelskog zatvaranja zbog koronavirusa, u sklopu kojega je odlučeno da će se zatvoriti sve obrazovne institucije, s izuzetkom škola za osobe sa specijalnim potrebama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najskuplja zabava Podnio ostavku nakon što se s drugim političarima ilegalno zabavljao u pubu: ''Bilo je nekoliko čaša vina i pivo u srijedu''

Pročitajte i ovo Označena mjesta za sjedenje u ckrvi - 1 Moraju ranije i završiti Crkve se pripremaju za blagdanske mise: Broje kvadrate i vjernike, no ne moraju ipak svi držati razmak

Neki ultraortodoksni rabini naredili su da se ustanove otvore, ne obazirući se na vladina pravila o zatvaranju. Kabinet premijera Benjamina Netanyahua i policija suočeni su s kritikama u kojima im se predbacuje da nisu uspjeli provesti zatvaranje u nekim ultraortodoksnim dijelovima zemlje.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene