Zoran Radovanović
Zoran Radovanović Foto: Nova.rs

Epidemiolog Zoran Radanović, umirovljeni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu smatra kako se brojke zaraženih koronavirusom u Srbiji - lažiraju.


Radovanović je jučer rekao da je broj zaraženih u Srbiji raste te da je službeni broj umrlih i zaraženih višestruko umanjen u odnosu na onaj stvarni. Neke svoje kolege prozvao je za "moralni pad", javlja Nova.rs.

Vezani članci Bolnica, ilustracija Loše brojke iz susjedstva: U BiH 253 novozaražene osobe, Slovenija bilježi najveći broj dnevnih zaraza ovog mjeseca Nacionalni stožer civilne zaštite Drugi najgori dan od početka epidemije: U posljednja 24 sata potvrđeno 130 novih slučajeva. Capak: ''Zatvarat će se noćni klubovi u kojima se pojavi zaraza''

“Ako bih ja vama rekao da je 2. srpnja bilo službeno šestero umrlih u Srbiji, a da je stvarni broj bio 52, onda ćete me pitati kako ja to znam i onda moram otkriti identitet kolege s Infektivne klinike koji se osam sati borio s više umrlih, zna koliko ih je u drugim bolnicama i odjednom vidi izvještaj – samo šest i onda mu prekipi”, rekao je Radovanović.

Sam za sebe kaže kako je mnogima rame za plakanje jer ga zovu brojne kolege i javljaju o većem broju preminuli od onog kojij je objavljen.

“Zove me kolegica koju ne znam sa juga Srbije, kaže noćas je kod nas umrlo petero, ja sam popunila formulare, znači to je sve kovid, a to se ne pojavi u izvještajima”, dodaje Radovanović.

Dodaje i da svakog dana ima mnogo više pozitivnih nego 300 koliko se objavljuje, a da u tih 7.000 ili 9.000 testiranih treba uključiti ne samo PCR, nego i serološke testove.

Zna se da je broj višestruko umanjen i broj umrlih i broj oboljelih u Srbiji, zna se kako treba biti i to je sve jasno. To je moralni pad mojih kolega”, zaključio je Radovanović.