Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ogromne brojke

Drama u Srbiji, danas zaraženo više od 5600 ljudi: "Ako se situacija ne smiri nećemo čekati 1. prosinca"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirane 18.040 osobe, njih bilo je 5613 pozitivno. Preminulo je 27 osoba.

Ogromne brojke novih zaraženih zabilježene su u Srbiji u srijedu.

Testirali su 18.040, a pozitivni rezultati stigli su za 5613 osoba. U posljednja 24 sata preminulo je 27 osoba pozitivnih na koronavirus.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" - na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 182 oboljelih, piše Blic.

Premijerka Ana Brnabić je tijekom prijepodneva najavila da se, ako ne dođe do smirivanja situacije, neće čekati do 1. prosinca za pooštravanje mjera u borbi protiv korona virusa.

Liječnici u Srbiji upozoravaju da je zdravstveni sustav pred raspadom i apeliraju na građane, pogotovo mlađe, da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Epidemiolozi i članovi Kriznog stožera Predrag Kon i Branislav Tiodorović kazali su za RTS da je situacija veoma ozbiljna. Virus je ušao u obitelji, a bolnice se pune.

Kon upozorava da je u toku pravi rat u zdravstvenom sustavu. Kako je rekao, šteta da najnovije mjere nisu donesene barem dva tjedna ranije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema povjerenja u parlamentu Danski ministar poljoprivrede odstupa nakon nezakonite naredbe o ubijanju 17 milijuna kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAOS U BERLINU Policija u Berlinu vodenim topom zaustavila prosvjed protiv korona mjera: "Nije nam preostalo ništa drugo"

Smatra da je bitno i provođenje donesenih mjera kako bi one dale efekta, no pitanje je koliko će se to videti u brojkama, jer je virus već prodro u kompletne obitelji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene