Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alarmantni porast u LA-u

U SAD-u otkriveno novo žarište zaraze, brojni gradovi uvode nove zabrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kalifornija i Teksas bilježe rekordni porast novozaraženih, pokazuju u utorak podaci Reutersa, a Los Angeles, drugi najveći američki grad, izvijestio je o alarmantnom dnevnom porastu s više od 100.000 slučajeva koronavirusa. Novo je istraživanje pokazalo da sve više Amerikanaca u opasnost od koronavirusa - ne vjeruje.

Los Angeles novi je epicentar pandemije zbog porasta zaraženih i hospitaliziranih iako je guverner Kalifornije Gavin Newsom naredio zatvaranje kafića, a stanovnici moraju nositi maske u gotovo svim javnim prostorima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čekaju odobrenje Građani SAD-a dobit će cjepivo već u prosincu? "Ako cijepimo 70 posto ljudi, kolektivni imunitet imamo do svibnja" Slika nije dostupna nekoliko tisuća kuna Kažnjavat će građane bez maske: Hoće li se to odnositi i na policajce koji ih ne nose?

"Alarmantni porast slučajeva, stopa pozitivnih i hospitalizacije znakovi su da, kao zajednica, moramo poduzeti hitne akcije i usporiti širenje COVID-19", rekla je Barbara Ferrer, direktorica za javno zdravstvo u okrugu Los Angelesa.

Zatvorene plaže, zabranjen i vatromet

Gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti najavio je "veliku pauzu" prije odluke o otvaranju kina, tematskih parkova i drugih mjesta za zabavu. Plaže će biti zatvorene za vikend na Dan nezavisnosti, a vatromet zabranjen.

Kalifornija s rekordnih 7418 novih zaraza u danu ima ukupno gotovo 223.000 zaraženih. Teksas također broji rekordni broj novozaraženih, njih 6545, i sada je u toj saveznoj državi gotovo 160.000 zaraženih.

Teksas i Florida naredili su u petak ponovno zatvaranje tek otvorenih kafića.

Stroge mjere i u Arizoni

Guverner Arizone Doug Ducey u ponedjeljak je naredio zatvaranje kafića, noćnih klubova, teretana, kina i vodenih parkova na najmanje 30 dana.

Guvernerica Kansasa Laura Kelly uvela je obvezu nošenja maski u javnim prostorima.

U lipnju su 22 američke države izvijestile o rekordnom porastu slučajeva, često višestrukim, uključujući Aljasku, Arkansas, Montanu, Novi Meksiko, Sjevernu Karolinu, Oregon i Utah.

Novo je istraživanje pokazalo da sve više stanovnika u SAD-u vjeruje da je opasnost od novog koronavirusa preuveličana, a većina ne vjeruje informacijama koje dolaze od predsjednika Donalda Trumpa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene