Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cijepe trećom dozom

Unatoč visokoj procijepljenosti bore se s četvrtim valom: Prvi put od siječnja više od 10.000 novozaraženih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Izraelu, zemlji koja se unatoč velikoj procijepljenosti bori s četvrtim valom koronavirusa, u srijedu je prvi put od siječnja bilo više od 10 tisuća zaraženih u jednome danu, prenose u četvrtak mediji.

Ministarstvo zdravstva objavilo je kasno u srijedu da je u 24 sata zabilježeno 10.001 novi slučaj zaraze koronavirusom. Teško bolesnih je 688, a 25 ljudi je u istom razdoblju umrlo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bidenova administracija Pozvat će građane da se docijepe protiv korone: Moderna, Novavax i Pfizer stvorili nove verzije cjepiva Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Omogućili su cijepljenje djece od pet do 11 godina: Kreće se od ponedjeljka

Izrael je kampanju cijepljenja počeo u prosincu prošle godine. Dvjema dozama cijepljeno je 59 posto od 9,4 milijuna stanovnika, a trećom njih 19 posto. Cijepi se isključivo Pfizerom.

Krajem srpnja Izrael je prvi u svijetu počeo cijepiti trećom dozom kako bi osnažio imunitet stanovništva. Druge zemlje su ga ubrzo počele slijediti.

Odluka je donesena nakon što su znanstvene studije pokazale da s vremenom pada učinkovitost cjepiva u sprječavanju zaraza, iako ono i dalje nudi snažnu zaštitu od težih oblika bolesti. Izraelom se tjednima širi agresivnija delta varijanta virusa.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene