Zaštitna maska, ilustracija
Zaštitna maska, ilustracija Foto: Getty Images

Zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom, Berlinski senat ponovno planira uvesti obvezu nošenja maski u zatvorenom prostoru.


Trenutno su na bolničkom liječenju u Berlinu 902 osobe koje su pozitivne na koronavirus, od kojih su 64 pacijenta na odjelima intenzivne njege.

U odnosu na prošli tjedan, broj zaraženih koronavirusom u bolnicama porastao je za 50 posto. Nedostatak osoblja u klinikama pogoršava situaciju, navodi Fenix magazin.

Senatorica zdravstva Ulrike Gote u srijedu je poručila da državna vlada želi uvesti postupni model: zahtjev za maskama u početku bi se mogao uvesti u određenim javno dostupnim zatvorenim prostorima. Ako se situacija s infekcijom pogorša, to se može proširiti na drugim prostorima.

Za sada se taj prijeldog ne odnosi na škole.

Koronavirus u Njemačkoj Ministri zdravstva njemačkih pokrajina traže nove poteze: "Pandemija nije okončana. Ne smijemo se zavaravati"

Koronavirus u Njemačkoj Ministri zdravstva njemačkih pokrajina traže nove poteze: "Pandemija nije okončana. Ne smijemo se zavaravati"

Što se tiče broja zaraženih koronavirusom te hospitaliziranih, u Berlinu se još uvijek ne bilježi jesu li pacijenti u bolnici s ili zbog teške infekcije COVID-om 19, ili je infekcija virusom sekundarna dijagnoza.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju