Otkad se prije mjesec dana panično nakupovalo zaliha toaletnog papira, taj je traženi artikl promijenio ljudske živote. Nekima je donio slavu, a u nekima probudio kreativce.

Galerija Ukrasi od toaletnog papira Toaletni papir Tomislav Bebić +1 Mateja Franuko

Prije nešto više od mjesec dana panično se kupovao toaletni papir, bijelo zlato. Borba za rolama toaletnog papira odmotala je i prve viralne pošalice.

Tomislav Bebić iz DVD-a Metković priznaje da si je i sam, ponesen kupovnom groznicom, stvorio zalihe toaletnog papira. ''Počet ću od žene. Ona je rekla da će zbog mene ostat u karanteni, da neće izlaziti. Čak sam joj u imeniku 'muž tariguz''', kaže Tomislav.

Gdje s Tomislavom priča započinje, s Admirom Suljićem završava. On već 10 godina vodi hitne intervencije za odštopavanje kanalizacija. Kaže da im se u posljednjih mjesec dana smanjio broj poziva upomoć.

Slika nije dostupna Rola toaletnog papira obišla svijet, ljudi još jednom pokazali da zajedništvo podiže moral

Slika nije dostupna Shvatili ste da ipak imate previše toaletnog papira? Nema problema, može vam pomoći pri tjelovježbi

Manje fekalija znači i manje posla. Admir je tako svoje poslovanje prilagodio nastaloj situaciji. Svoje je hitne intervencije proširio na skidanje dimnjaka s krovova zgrada.

Tako ne manjka ni posla niti pošalica. ''Kakva korona? Od 2009. sam po zagrebačkim šahtovima i kanalizacijama. Mislim da kad mi uđemo unutra i bakterije bježe od nas'', kaže Admir.

Nakon što Tomislav i Admir obave svoje poslove i otiđu kućama, sve što vama ostaje jesu role papira. Na sreću, štedna vremena idu ukorak s porastom kreativnosti.

''Role papira jako su zgodne zato što ih se lako može bojati temperama, zatim se lako može premazati ljepilom i posuti šljokicama. Jako su podatan materijal i lagano je s njim raditi'', kaže kreativka Mateja Fanuko.

Privlačna simbolika toaletnog papira mnoge je potaknula da njime ukrase zidove, osmisle šarolike papirnate likove ili izrade minijaturne toaletne suvenire.

Kakvo god bilo stanje zaliha toaletnog papira u kućanstvima diljem zemlje, sada je barem jasno da je ovo bijelo zlato uistinu zlatno – nekima je donijelo kratkoročnu slavu, nekome dobit, a mnogima proširilo horizonte i poslužilo u borbi protiv dosade.

Stoga, ako imate toaletnog papira, ne izlažite se. Budite kreativni i ostanite doma.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju