Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Od ponedjeljka online nastava u školama, ravnateljica OŠ u Kastvu: ''Sve se stigne ako smo međusobno solidarni''

Od ponedjeljka sve se srednje škole u Hrvatskoj prebacuju na nastavu na daljinu, odnosno C model.

U ponedjeljak u cijeloj zemlji počinje online nastava za sve srednjoškolce. Zbog pogoršane epidemiološke situacije, neke županije od sutra će i svoje učenike viših razreda osnovnih škola ostaviti kod kuće. Uz Varaždinsku županiju, online nastavi od 5. do 8. razreda pridružit će se i Istarska, Primorsko-goranska, te Međimurska županija.

"Spremni smo, spremnije nego na proljeće jer sad već imamo nekog iskustva, već smo to odradili, znamo gdje smo prije griješili, znamo koje metode učenici sad vole, a koje ne vole", napomenula je Katarina Matanović, učiteljica Hrvatskog jezika u osnovnoj školi. 

"Mislim da će svakako biti bolje jer smo se svi uhodali, sad znamo kako to sve funkcionira, ali smatram da je to jako loše jer imamo jako loše pripreme", ističe Rafaela, učenica Gimnazije Pula.

''Na prvom mjestu je zdravlje naših učenika''

Kakvo je stanje u osnovnim školama i jesu li spremni, za Dnevnik Nove TV govorila je Osnovne škole Milana Brozovića u Kastvu Sandra Krpan. ''Budući da od početka godine radimo u mješovitom modelu, a već nekoliko tjedana u C modelu nastave, mi smo proveli anketu među našim učenicima i svi naši učenici imaju računala'', rekla je Krpan. Dodala je kako treba voditi računa o onoj djeci koja koriste jedno računalo na više ukućana i da za to učitelji imaju razumijevanja.

Na pitanje hoće li se sve stići pripremiti do kraja polugodišta, rekla je kako se sve da nadoknaditi. ''Rekla bih da moramo imati razumijevanja za sve, pa i za te završne ispite. Naši učitelji su vrlo vrijedni, kao i učenici. Stalno su s njima u kontaktu, naša nastava se odvija u realnom vremenu i sve će se to nadoknaditi. U ovom trenutku je na prvom mjestu zdravlje naših učenika'', izjavila je Krpan.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja Od ponedjeljka Ministar Fuchs pojasnio odluku o prelasku srednjoškolaca na online nastavu te otkrio novosti o ocjenjivanju eseja na maturi

Pročitajte i ovo Zatvaranje škola i online nastava - 5 Sindikalisti izlaze na ulicu Nema minimuma higijene, sve je više zaraženih, a zbog svega je najteže učenicima: „Profesori se trude, ali sve je većinom na nama“

Rekla je kako ništa ne može zamijeniti podučavanje između učenika i učitelja u razredu, tu ''osobnu komunikaciju i pristup'', ali se moraju prilagoditi novonastaloj situaciji. ''Vjerujem da se sve može stići ako smo međusobno solidarni i suosjećajni, vjerujem da će sve biti u redu'', zaključila je ravnateljica.


 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene