Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinuta karantena za vozače kamiona

Šest novih slučajeva zaraze, jedna osoba preminula. Radit će i kafići bez terasa, omogućava se rad autoškola

Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu
Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Foto: DNEVNIK.hr Alemka Markotić Alemka Markotić Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Božinović Galerija 1/3 >>
Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske izvijestio je kako je u Hrvatskoj u protekla 24 sata zabilježeno još 6 slučajeva zaraze, a jedna je osoba preminula. Stožer je donio odluke kojima se omogućava rad autoškola, ukida karantena za vozače kamiona, a s radom će u ponedjeljak moći početi i oni kafići koji nemaju terase.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom tako da je u Hrvatskoj ukupno zaraženo 2125 osoba. 1641 osoba je ozdravila. Još jedna osoba je preminula tako da je ukupan broj umrlih narastao na 86. 13 osoba je trenutačno na respiratoru.Dosad je testirano ukupno 41.938 osoba. U samoizolaciji je ukupno 18.081 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslali dopis Stožeru i Vladi Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama Vili Beroš 1407 oboljelih 64 novooboljele osobe, preminuo bolesnik u KB-u Dubrava, Beroš o Splitu: ''Dva su moguća scenarija...''

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je kako će se omogućiti rad autoškola te se izvan snage stavlja odluka o primjeni karantene i samoizolacije za vozače međunarodnog transporta. 

Radit će i kafiće bez terasa

Na pitanje hoće li Stožer popustiti zahtjevima ugostitelja koji traže da dio gostiju može sjediti unutra, šef HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da su objavljene upute za rad ugostiteljskih objekata.

"Propisali smo stroge mjere koje se tiču higijene i dezinfekcije nakon svakog gosta i nema nikakvih spornih elemenata. S obzirom na to da imamo puno objekata bez terase, donijeli smo odluku da će i oni moći raditi", rekao je Capak te dodao kako će objekti koji imaju i terasu također moći raditi i u zatvorenom dijelu

Božinović je na pitanje kada će se ukinuti propusnice, rekao kako to ovisi o nastavku pozitivnog trenda u broju zaraženih. 

Capak: "Izbori bi se mogli održati i danas"

Krunoslav Capak rekao je kako bi se izbori mogli održati i danas uz pridržavanje mjera.

Otkrio je i detalje o slučaju zaraze pacijenta iz splitske bolnice na Firulama. 

"Inicijalni pacijent je ležao u bolnici u Splitu. Pretpostavlja sa da se zaražena osoba zarazila od njega, ali još se čekaju nalazi"; rekao je Capak. 

Božinović je pak najavio kako će se nakon 11. svibnja razmotriti donošenje odluke o potpunom ukidanju propusnica za kretanje državom.

Situaciju s brojem oboljelih po županijama pratite ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene