Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

U Vinkovcima u bolnicu vratili ranije otpuštenu pacijenticu, dvoje novozaraženih u Koprivnici, četvero u Splitu, jedan kod Siska

Bolnica, ilustracija - 1
Bolnica, ilustracija - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Bolnica, ilustracija - 1 Galerija 1/1 >>
U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom tako da je u Hrvatskoj ukupno zaraženo osoba 2125. 1641 osoba je ozdravila. Još jedna osoba je preminula tako da je ukupan broj narastao na 86.

* 2125 oboljelih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 86 preminulih i 1641 oporavljeni

Tijek događaja pratite u nastavku.

14:56 Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije javlja da u toj županiji nema novozaraženih koronavirusom te da su dvije osobe u međuvremenu ozdravile. Od početka pandemije koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, devetero ljudi je bilo pozitivno na COVID-19, a petero ih je ozdravilo.

14:00 U Međimurskoj županiji i dalje je vrlo povoljna epidemiološka situacija te i nakon 23 dana nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Od početka tjedna napravljeno je 80 testiranja, čime ukupan broj testiranja iznosi 561. Prošlo je 46 dana od kada je zabilježen prvi slučaj osobe oboljele od koronavirusa u Međimurju, a do sada se oporavilo sedam osoba, dok je posljednja oboljela osoba dobrog općeg stanja.

13:30 U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji je dan jedan novooboljeli pacijent od zarazne bolesti COVID-19. Od ukupno dijagnosticirana 34 pacijenta oboljela od te zarazne bolesti s područja Sisačko-moslavačke županije sada su preostala još tri pacijenta, a ostali su ozdravili.

13:15 Prema zasad dostupnim podacima, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom. Preostali nalazi od utorka su negativni, a u obradi su još 63 uzorka poslana na analizu u srijedu. Ukupno je 115 zaraženih, 65 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2131 uzoraka.

12:34 U Gradu Zagrebu nema novozaraženih, javili su iz stožera. 

12:15 Splitsko-dalmatinska županija posljednja 24 sata bilježi četiri novooboljela od koronavirusa pa se broj oboljelih popeo na 510 osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ), od ukupno 219 obrađenih testova s područja županije četiri su novooboljele osobe, i to iz Splita, Imotskog, Solina i Nerežišća.

11:18 Splitski SDP zatražio je na uvid izvješća o Domu za starije. U Domu je, podsjetimo, zaraženo 68 ljudi, preminulo ih je 18. Splitski SDP sumnja da je u Domu sve napravljeno po pravilima i iznose sumnju u izvješća. Napominju kako ne znaju što se sve poduzimalo, ne znaju kronologiju događanja i tvrde da je javnost dobivala kontradiktorne informacije.

11:10 Ranije otpuštena bolesnica iz vinkovačke bolnice zbog pogoršanja simptoma izazvanih koronavirusom ponovno je vraćena u bolnicu, priopćeno je u četvrtak iz vukovarsko-srijemskog Stožera civilne zaštite.

Riječ je o pacijentici starije životne dobi koja je, neslužbeno se doznaje, ranije bila otpuštena iz bolnice na kućno liječenje, a kako joj se u međuvremenu vratila temperatura, zbog predostrožnosti je ponovno hospitalizirana.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji već devet dana zaredom nema novooboljelih, a do sada je oboljelo ukupno 40 osoba.

11:08 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do četvrtka, 7. 5. 2020. do 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije devet dana zaredom nema novooboljelih, a tri su osobe više izliječene. Do sada su ukupno izliječene 92 osobe, a četiri su preminule.

10:43 U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata obavljeno je testiranje na koronavirus čak 168 uzoraka i niti jedan nije pozitivan. Lijepa je vijest također da je od jučer još jedna osoba izliječena, što je već 101 izliječena osoba od ukupno 130 do sada oboljelih na području Osječko-baranjske županije.

U KBC-u Osijek i dalje je devet osoba na liječenju, od kojih je jedna na respiratoru, dok u Općoj županijskoj bolnici Našice na liječenju nema oboljelih od COVID-19.

10:35 U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđena su dva nova slučaja oboljenja infekcijom COVID-19, a riječ je o štićeniku i zaposlenici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, kontaktima ranije pozitivnih osoba na koronavirus. Na području Koprivničko-križevačke županije do sada su ukupno zabilježena 74 slučaja oboljenja te 24 osobe koje su izliječene od koronavirusa.

10:28 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je 37. dan bez novooboljelih osoba te od 22. travnja u županiji nema nijedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutačno nalaze 303 osobe, 47 uzoraka poslano je na analizu te je ukupno testirano 607 osoba.

10:15 Na području Šibensko-kninske županije peti dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Do danas je u županiji oboljelo 90 osoba, a oporavilo se njih 63.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Tri pacijenta iz šibenske bolnice liječe se u KBC-u Split i sva tri su na respiratoru

10:05 Na području Krapinsko-zagorske županije već deveti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba koronavirusom, a u protekla 24 sata ozdravila je još jedna osoba, iz Desinića. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 93, a trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 45. Dosad su testirana 1954 uzorka. U kućnoj samoizolaciji trenutačno se nalazi 40 osoba. U protekla 24 sata uzeta su 93 brisa, od kojih je 88 negativno, a za preostalih 5 još se čekaju rezultati.

9:40 Dvanaesti dan zaredom nema novooboljelih od koronavirusa na području Zadarske županije, a broj ozdravljenih popeo se na 67. Do sada je testiran 1901 uzorak, a tijekom jučerašnjeg dana 86 uzoraka. Na COVID odjelu zadarske Opće bolnice i dalje je hospitalizirana samo jedna osoba. Aktivni nadzor provodi se nad 787 stanovnika, a istekao je za 2699 osoba.

9:35 U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa. Jučer je testirano 48 osoba i svi pristigli nalazi su negativni. Na kućnom liječenju još ih se nalazi četvero, u Zagrebu je jedna osoba, a jedna je preminula. U Karlovačkoj županiji izliječene su 24 osobe. Prema pristiglim informacijama iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević očekuje se otpuštanje osobe iz Karlovca koja se već dulje vrijeme liječi u spomenutoj klinici.

9:10 Bjelovarsko-bilogorska županija 22. dan je bez novozaraženih koronavirusom, a dvije osobe s područja županije su ozdravile. U posljednja 24 sata testirane su četiri osobe, za jednu je stigao negativan nalaz, a za troje se nalazi još očekuju.

Od početka pandemije koronavirusom na području Bjelovarsko-bilogorske županije bilo je 10 osoba zaraženih, od kojih je do sada devet ozdravilo i ostaje još samo jedna osoba zaražena koronavirusom.

9:05 U Istarskoj županiji unutar 24 sata ispitano je 76 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih.

Trenutačno je na ispitivanju 19 uzoraka brisa zbog sumnje na COVID-19.

9:00 Julije Meštrović, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split, u kojem je hospitalizirano najviše zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, kazao je za N1 kako je nekoliko pacijenata na intenzivnoj njezi.

"Prema preporukama epidemiološke službe napravili smo opsežni pregled, od 45 nalaza djelatnika svi su negativni, 21 nalaz pacijenta je negativan, svi koji moraju biti u samoizolaciji i izolaciji su smješteni", kazao je ravnatelj KBC-a na pitanje o situaciji nakon saznanja da je jedan pacijent koji se liječio na Firulama pozitivan na koronavirus.

8:30 Ovo ljeto na hrvatskim plažama nećemo gledati gužve i ljude nagurane jedne do drugih. Dva su razloga, manji broj turista i epidemiološke mjere fizičke udaljenosti. Ručnik do ručnika ili ležaljka do ležaljke odlaze u prošlost. Koncesionari na plažama morat će osigurati razmak.

Više čitajte ovdje.

8:10 Povremeni prijevoznici okupljeni u inicijativu najavili su prosvjednu vožnju autobusima i drugim vozilima koja se koriste putem leasinga, u osam najvećih hrvatskih gradova. Vožnja simbolično počinje u 11:55, dakle u pet do dvanaest. Slične protestne vožnje u prethodnim su tjednima organizirali i prijevoznici u Austriji, Njemačkoj i drugim europskim državama.

Više čitajte ovdje.

8:05 Ugledni hrvatski znanstvenik Ivan Đikić za Dnevnik Nove TV ekskluzivno je otkrio detalje velikog novog otkrića o koronavirusu. Đikić je u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik Nove TV objasnio da je njegov tim otkrio enzime neophodne za život i širenje.

Više o tome čitajte ovdje.

8:00 Trenutačno je u Hrvatskoj potvrđeno 2119 oboljelih od koronavirusa. Preminulo je 85 osoba, a 1601 osoba se oporavila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene