Liječnik stavlja jednokratne rukavice
Liječnik stavlja jednokratne rukavice Foto: DNEVNIK.hr

Srpski ministar zdravstva je najavio u četvrtak da će Liječnička komora Srbije ubuduće pokrenuti postupak protiv liječnika koji kažu da se ne treba cijepiti.


Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar najavio je u četvrtak da, ubuduće, kada liječnik kaže da se ne treba cijepiti, Liječnička komora Srbije će pokrenuti proces zbog ugrožavanja javnog zdravlja. Direktor Liječničke komore Srbije Milan Dinić kazao da je da su spremni na reakciju. Građani su i ranije mogli podnijeti pritužbe na rad liječnika.

''Utvrđuje se profesionalna odgovornost, a sankcije se provode u skladu sa zakonom i podrazumijevaju dijapazon koji je od javne opomene, pa do oduzimanja licence'', istaknuo je Dinić za Novu.rs.

''Ako postoje ti i takvi slučajevi, hajde da ih rasvijetlimo imenom i prezimenom. Liječnici toliko rade i žrtvuju se, a ispast će da savjetujemo nešto suprotno struci. Da vidimo tko to naš daje te i takve savjete'', poručio je Dinić i dodao da se treba jasno napraviti razlika između njihovog profesionalnog rada i pritužbi koje čuju.

Cjepivo, ilustracija VIDEO U Egiptu više od 20 tisuća paketa s cjepivom protiv korone završilo u kanalizaciji, uhićena trojica

Ljekarna - 1 Osim na koronu, moramo misliti i na gripu: Prošle godine cjepiva su planula, a ove je interes puno manji

''Liječnici su pod toliko velikim pritiskom, imperativ je da kolege ne smiju raditi protiv pacijenata, ali ni protiv ostalih kolega. Struka je ujedinjena, Fakultet je sa svojim stavom izašao u javnost, Srpsko liječničko društvo i Liječnička komora Srbije, čak i Srpska akademija znanosti. Što se tiče liječnika i naše struke, mišljenje je 100 posto jasno'', zaključio je Dinić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju