Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorni za nemar

VIDEO U Egiptu više od 20 tisuća paketa s cjepivom protiv korone završilo u kanalizaciji, uhićena trojica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatsko tužiteljstvo priopćilo je da su uhićene tri osobe nakon što su tisuće doza cjepiva protiv koronavirusa pronađeno u kanalizaciji.

U priopćenju se navodi da su doze bile dodijeljene upravi u gradu Minya, oko 220 km južno od Kaira. Nestalo je 18.400 paketa doza cjepiva vrijednih oko 320.000 dolara.

Uništeno dodatnih 5000 paketa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Stožer objavio najnovije podatke, preminule su još četiri osobe: Provjerite stanje po županijama Slika nije dostupna POLICIJA PROVODI ISTRAGU Načelnik talijanskog gradića podnio ostavku zbog cijepljenja preko reda: ''Proveo sam besanu noć razmišljajući''

Inventurom je utvrđeno da je još oko 5000 paketa cjepiva uništeno zbog skladištenja na neprikladnim temperaturama. Iako nije naveden točan broj doza i vrsta cjepiva, neslužbeno se doznaje kako se radi o Sinopharmovim cjepivima.

Na fotografijama i videosnimkama koje su se raširile po društvenim mrežama su hrpe bijelih kutija razbacanih duž obale kanala za otpadne vode u provinciji Bani Mazar, sjeverno od Minye.

Trojica u pritvoru

Reuters piše da su, prema prvim informacijama, ljekarnik i službenik ravnateljstva u upravi grada odgovorni za veliki nemar pa im je određeno zadržavanje zbog provođenja istrage. Uz njih, u pritvoru je i vozač nakon su dali oprečne izjave.

Egipat namjerava cijepiti 40 milijuna od 100 milijuna stanovnika do kraja godine, a veliku borbu vlasti su imale s kašnjenjem u opskrbi cjepivima. U Egiptu je do sada preminulo više od 17 tisuća ljudi pozitivnih na COVID-19.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene