Koronavirus u Srbiji
Koronavirus u Srbiji Foto: Srdjan Ilic/Pixsell

U Srbiji je situacija s epidemijom koronavirusa sve ozbiljnija. Iako je cijela država bila u vikend-lockdownu, podaci od ponedjeljka zabrinuli su struku. Bolnice su već sad popunjene, na respiratorima je 219 pacijenata.


U Srbiji je u ponedjeljak testirano 15.265 osoba, pozitivan rezultat stigao je za njih 4634. Preminulo je 28 osoba pozitivno na koronu.

Vezani članci Parkovi i parkirališta u Indiji postali su pogrebne lomače Crni niz se nastavlja: U jednom danu umrlo više od 4000 COVID pozitivnih osoba, zatvara se dio zemlje QR kod za digitalnu zelenu potvrdu - 2 Zelene digitalne putovnice za spas turističke sezone: Doznajte kako nabaviti svoj primjerak

U bolnicama diljem zemlje hospitalizirano je 4516 oboljelih, a na respiratorima je 219 pacijenata. Sjednica Kriznog stožera u nekoliko je navrata pomjerena, a prema posljednjim podacima, trebala bi se održati u utorak ujutro, piše Blic.

Danima se najavljuje pooštravanje mjera. Srpska vlada u nekoliko se navrata susrela s medicinskim dijelom Kriznog stožera. Upravo taj dio stožera, ali i liječnici iz bolnica traže pooštravanje mjera i zatvaranje objekata na deset do 15 dana kako bi se maksimalno smanjili kontakti.

Liječnici ne skrivaju da je zdravstveni sustav prenapregnut i da je pitanje trenutka kad će se urušiti. Tijekom vikenda je u Srbiji bilo zatvoreno sve osim trgovina prehranom, ljekarni i benzinskih pumpi.

Odlučeno je i da srednjoškolci nastave s online nastavom, a od ponedjeljka su im se pridružili i učenici viših razreda osnovne škole.