Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše vijesti iz Srbije

Sve teža situacija: Brojke rastu, otvaraju se COVID odjeli, na respiratorima 219 pacijenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je situacija s epidemijom koronavirusa sve ozbiljnija. Iako je cijela država bila u vikend-lockdownu, podaci od ponedjeljka zabrinuli su struku. Bolnice su već sad popunjene, na respiratorima je 219 pacijenata.

U Srbiji je u ponedjeljak testirano 15.265 osoba, pozitivan rezultat stigao je za njih 4634. Preminulo je 28 osoba pozitivno na koronu.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

U bolnicama diljem zemlje hospitalizirano je 4516 oboljelih, a na respiratorima je 219 pacijenata. Sjednica Kriznog stožera u nekoliko je navrata pomjerena, a prema posljednjim podacima, trebala bi se održati u utorak ujutro, piše Blic.

Danima se najavljuje pooštravanje mjera. Srpska vlada u nekoliko se navrata susrela s medicinskim dijelom Kriznog stožera. Upravo taj dio stožera, ali i liječnici iz bolnica traže pooštravanje mjera i zatvaranje objekata na deset do 15 dana kako bi se maksimalno smanjili kontakti.

Liječnici ne skrivaju da je zdravstveni sustav prenapregnut i da je pitanje trenutka kad će se urušiti. Tijekom vikenda je u Srbiji bilo zatvoreno sve osim trgovina prehranom, ljekarni i benzinskih pumpi.

Odlučeno je i da srednjoškolci nastave s online nastavom, a od ponedjeljka su im se pridružili i učenici viših razreda osnovne škole.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene