Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preminulo osam osoba

Pojavilo se novo žarište: Srbija ima rekordan broj novih slučajeva od početka epidemije, razmišlja se uvođenju karantene za stanovnike nekih zemalja

U Srbiji je u posljednja 24 sata oboljelo još 467 osoba, što je rekord od izbijanja epidemije.

U posljednja 24 sata u Srbiji je oboljelo 467 osoba, što je najveći broj od izbijanja epidemije u toj zemlji. Preminulo je još osam osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na snazi do ponedjeljka Srbija ide u novi lockdown, zatvara se gotovo sve: "Samo rigorozne mjere mogu zaustaviti rast" Slika nije dostupna Preminule 24 osobe Pogoršanje iz dana u dan: U Srbiji ponovno više od 4500 novozaraženih, sutra sjednica Kriznog stožera

U Srbiji je u posljednja 24 sata testirana čak 10.381 osoba, a na respiratorima je trenutno 169 pacijenata. Najviše noovoboljelih danas potvrđeno je u Beogradu, a slijedi ga Kragujevac, izvijestila je na konferenciji za medije dr. Darija Kisić Tepavčević.

Doktor Predrag Kon, glavni srpski epidemiolog, više puta je upozorio da je Beograd prava epidemiološka bomba, ali je novo žarište izbilo u Domu za starije osobe u Leskovcu. Tamo je, prema posljednjim informacijama, zaraženo više od 50 korisnika i zaposlenika, a dvije su osobe preminule.

Kisić Tepavčević je rekla da se razmišlja i o uvođenju karantene za stanovnike pojedinih zemalja. ''Razmjena ljudi iz različitih zemalja, kao i međunarodni promet predstavljaju prijetnju. Pričamo, razmatramo i raspravljamo i gledamo koji su to najbolji obrasci reagiranja'', rekla je.

Na pitanje razmišlja li se o promjeni strategije, Kisić Tepavčević je kazala da se sve svodi na mjere na koje se stalno upozorava. ''Ona može biti obavezujuća, preporučena, ali se svodi na jedno te isto. U cijelom svijetu se sve strategije vrte oko preventivnih mjere. Ne mogu prihvatiti da je ijedan zakon ili odluka iznad naše želje da ostanemo zdravi'', poručila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene