Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Željka Karin pozitivna je na koronavirus. Pozitivan nalaz dobila je četiri dana nakon cijepljenja.

Galerija Željka Karin Željka Karin, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, i Ivan Kaštelan Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, i Sofija Preljvukić +2 Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin, pozitivna je na koronavirus, pokazali su rezultati testiranja pristigli u subotu.

Dr. Željka Karin prošli tjedan bila je kontakt osobe kojoj je potvrđena zaraza virusom COVID-19, u petak je dobila prve simptome nakon čega je napravljen test. Pozitivan nalaz testiranja dr. Karin dolazi četiri dana nakon cijepljenja protiv koronavirusa, a s obzirom na vrijeme pojave prvih simptoma, razvidno je da je zaražena prije primanja prve doze cjepiva, priopćio je splitski Stožer.

Dr. Karin osjeća blaže simptome kao što je povišena tjelesna temperatura, no opće zdravstveno stanje joj je za sada dobro.

"Cjepivo sam primila u utorak, no očito sam tada bila u razdoblju inkubacije i nažalost bilo je prekasno da cjepivo pruži zaštitu. Osjećam se dobro, no ovo je dodatna potvrda da virus ne bira i da s razlogom zdravstveno osoblje spada u najizloženije skupine ljudi.

Još jednom pozivam prvenstveno sve kolege iz zdravstvenog sektora, ali i ostale građane da se cijepe čim dođu na red te da izbjegnu rizike i neugodnosti koje nosi ova bolest", rekla je dr. Karin te dodala da će se ponovno cijepiti ako bude potrebno, čim to bude epidemiološki opravdano.

Dr. Karin u narednom će periodu raditi u samoizolaciji, navodi se u priopćenju lokalnog Stožera. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju