Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mila je dobro"

Milina mama nakon povratka iz SAD-a vodi COVID odjel u riječkoj bolnici

Rijeka otvara novi Covid odjel u bolnici - 2
Rijeka otvara novi Covid odjel u bolnici - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što se obitelj Rončević u kolovozu vratila sa liječenja u Americi, Sanja Matijević Rončević ponovo je započela s radom na starom poslu u KBC-u Rijeka. Postala je pomoćnica ravnatelja za osiguranje kvalitete pružanja medicinskih usluga, točnije organizatorica COVID odjela.

Mama male Mile Rončević, za čije je liječenje u SAD-u, Hrvatska skupila preko 37 milijuna kuna sad radi na proširivanju kapaciteta, prenamjeni prostora, preraspodjeli kadrova unutar riječke bolnice, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Cjepivo, ilustracija 800.000 za početak Cjepivo koje čeka i Hrvatska: Velika Britanija s cijepljenjem počinje od utorka, prva će se cijepiti kraljica Elizabeta?

Liječenje male Mile koja je obolila od rijetkog oblika leukemije stajalo je 2,3 milijuna dolara, s ostatak novca obitelj je uložila u zakladu "Mila za sve". Sanja Matijević Rončević kaže kako se poslu vratila bez razmišljanja i dvojbi. 

"Svu onu silnu pomoć koju smo dobili za Milu ja nastojim kroz svoj osobni angažman vratiti zajednici. Tako je to postavljeno u mojoj glavi. Trudimo se, ovo je jedno jako teško razdoblje u koje smo uletjeli. Imamo jako puno planova za KBC Rijeka", rekla je za Jutarnji

Kaže da je Mila sada dobro, ali da će strah za nju ostati prisutan do kraja života. Prije povratka na posao savjetovala se sa liječnicima koji su liječili Milu kako bi bila sigurna da je COVID ne može ugroziti.

"Bez toga, da nisam bila sigurna da Mili ne prijeti opasnost, vjerujte mi, ne bih niti sjela s njom u avion", dodala je .

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene