Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje oboljelih preminulo

Epidemija koronavirusa u SAD-u: Zaražene tisuće imigranata i gotovo 900 zaposlenika prihvatnih centara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 880 zaposlenika privatnih kompanija koje po ugovoru s američkim vlastima vode pritvorske imigracijske centre pozitivno je na koronavirus, rekli su predstavnici kompanija na kongresnom saslušanju u ponedjeljak.

Čelnici četiriju kompanija - CoreCivic, The GEO Group, Management & Training Corporation (MTC) i LaSalle Corrections - koji upravljaju centrima s imigrantima po ugovoru s američkom imigracijskom i graničnom službom (ICE), govorili su o zarazama među svojim zaposlenicima pred američkim zastupnicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cilj je cijepiti 70 posto Jedna od koronom najpogođenijih nacija objavila da je potpuno cijepila više od pola odraslog stanovništva Slika nije dostupna Drastično šire popis Gotovo cijeli svijet je crvena zona: SAD će preporučiti građanima da ne putuju u 80 posto zemalja svijeta

Američki zastupnici izrazili su zabrinutost zbog širenja virusa unutar gotovo 70 centara širom zemlje. Više od tri tisuće imigranata koji se nalaze u pritvoru ICE-a pozitivno je na koronavirus, a neki od njih su se oporavili ili su pušteni. Dvoje je umrlo od COVID-19.

Čelnica Odbora za domovinsku sigurnost Kathleen Rice, demokratkinja iz New Yorka, rekla je da izvješća zaposlenika govore o manjku osobne zaštitne opreme, neodgovarajuće zdravstvene skrbi i manjku testiranja.

CoreCivic je rekao da je oko 500 od njihovih gotovo 14.000 zaposlenika pozitivno, Geo Group govori o 167 zaraženih od 3700 zaposlenika, LaSalle ih ima 144, a MTC 73.

ICE nije komentirao brojke niti optužbe koje su se čule na saslušanju. Trenutačno se u pritvoru ICE-a nalazi oko 22.580 ljudi, što je veliki pad s oko 50.000, koliko ih je bilo prosječno tijekom 2019.

Uhićenja na američko-meksičkoj granici posljednjih su mjeseci u padu, a sudovi su naredili puštanje dijela imigranata navodeći strah od širenja koronavirusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene