Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na presici Stožera

Markotić oštro o nepridržavanju mjera u školama: "Oni koji se žele igrati liječnika - nek si kupe lutku, plastične slušalice i plastičnu špricu"

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" upozorila je kako se djecu ne bi trebalo zbunjivati informacijama, već ih zaštititi.

Ravnateljica Infektivne klinike Alemka Markotić komentirala je na presici Nacionalnog stožera posljednja događanja u koja su uključena i djeca. Pozvala je roditelje da zaštitu djece prepuste struci, odnosno liječnicima, da se ne igraju s njihovim zdravljem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna epidemija ne posustaje Stožer objavio najnovije brojke: Opet imamo puno novozaraženih, preminule još tri osobe Slika nije dostupna Nema preminulih Nacionalni stožer objavio brojke: Pogledajte koliko je danas novozaraženih

"Sljedećih dana djecu ne smijemo zbunjivati kojekakvim informacijama zbog svojih nekakvih ideja koje su bitne odraslima, ali djeci nisu. Djeca su populacija koju moramo štititi i moraju imati jasnu viziju što mi želimo za njih i o kojoj se za zdravlje treba brinuti struka, a ne svi ostali", naglasila je Markotić.

Navodi kako djeca jako dobro razumiju i prihvaćaju jednostavne mjere. "Djeca su nekad pametnija i odgovornija od odraslih. Pustimo da higijensko-epidemiološke mjere koje se odnose na njih - da o tome odluke i smjernice donosi struka, a ne opća javnost", navela je Markotić.

"Ja mislim da svaki odgovoran roditelj, kad mu je dijete bolesno, da će potražiti pedijatra ili dječjeg infektologa ili dječjeg kirurga, a neće ići pitati ekipu na internet i na internetske mreže čime će liječiti svoje dijete i čime će ga operirati, hoće li ga operirati i hoće li ga liječiti kemoterapeuticima ili neće ako ima malignu bolest", kazala je.

"Nisu djeca naše igračke, oni koji se žele igrati liječnika - nek si kupe u trgovini s igračkama lutku, plastične slušalice i plastičnu špricu i neka se igraju. A živu djecu neka prepuste struci i onome što struka predlaže u ovoj pandemiji", zaključila je Markotić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene