Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić demantirao je u četvrtak opravdanje oca koji je tijekom samoizolacije doveo dijete u bolnicu, a kasnije je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, da je to napravio jer u pitanju bio djetetov život.

Galerija


"Razumijemo osjećaje i zabrinutost oca za bolesno dijete, međutim potpuno su neistinite izjave oca medijima da je u pitanju bio život djeteta. Radilo se o laboratorijskoj pretrazi za koju nije bila izdana hitna uputnica, i to dva tjedna nakon što je ambulantni pregled obavio pedijatar", ističe ravnatelj Klaićeve.

Vezani članci Vili Beroš, Krunoslav Capak Gotov sastanak Stožera s ravnateljima bolnica: Uvodi se jedna novost u bolnice, a epidemiolozima će sada pomagati i liječnici opće prakse Vili Beroš Beroš poziva klinike na smanjenje kolona za testiranje: "Siguran sam da će se pronaći prostor za dostatno testiranje!"

Otac je medijima rekao kako je u pitanju bio djetetov život pa je u takvoj situaciji postupio kako je znao. Slučaj je izazvao uzbunu u javnosti jer je došao u Klaićevu dok je bio u samoizolaciji, a istoga dana potvrđen mu je pozitivan nalaz na koronavirus.

"Čak da se radilo i o hitnoj pretrazi ili pregledu, takav postupak nema apsolutno nikakvog opravdanja jer dijete na pregled može dovesti druga osoba ili u slučaju hitnosti može biti dovezeno kolima hitne pomoći", kaže Roić.

S obzirom na to da je zbog potresa jedna bolnička zgrada privremeno izvan funkcije, ravnatelj Klinike za dječje bolesti kaže da su zahvaljujući izuzetnom angažmanu djelatnika u drugoj zgradi ustrojene sve neophodne bolničke aktivnosti i implementirani protokoli za sve predvidive epidemiološke situacije.

Zahvalio je brojnim pojedincima, institucijama i udrugama koji su od prvog trenutka ponudili konkretnu pomoć i dali veliku podršku Dječjoj bolnici.

"Apeliramo na maksimalnu odgovornost i ozbiljnost roditelja. Štiteći druge, štitite i svoju djecu i sebe, i time nam omogućujete da vam budemo na usluzi", poručio je Roić. (Hina)