Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u srijedu je došao muškarac zaražen koronavirusom. Muškarcu su bile određene mjere samoizolacije jer se u to vrijeme sumnjalo da je zaražen, no on je svejedno doveo svoje dijete u kliniku na pretrage. Ministar Davor Božinović kaže da će biti kažnjen zbog kršenja mjera samoizolacije.


Muškarac zaražen koronavirusom došao je u srijedu u Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj s djetetom na obavljanje pretraga, potvrdio je za DNEVNIK.hr ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić.

Vezani članci Nino Raspudić i Marin Miletić Most traži istražno povjerenstvo za rad Stožera: "Dogodilo se ogromno koronaprofiterstvo" Ilustracija Vlada objavila kraj epidemije: Pogledajte do kada morate izvaditi dokumente da vas ne kazne

''Njemu je bila određena mjera samoizolacije zbog sumnje u koronavirus. Bio je u kontaktu i s našim djelatnicima koji su radili pretragu i ljudima koji su se u tom trenutku našli u čekaonici'', kaže Roić i dodaje da su popisani svi koji su bili u kontaktu s muškarcem, a popis je predan djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo. Oni su svi dobili rješenje o samoizolaciji.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za DNEVNIK.hr rekao je da je muškarac bio u samoizolaciji te da nije imao simptome, a testiran je nakon što je došao u bolnicu u Klaićevoj. Testiranja su pokazala da je pozitivan na koronavirus te je smješten u karantenu u Kliniku za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević''.

Predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je da će zaraženi muškarac biti kažnjen zbog kršenja mjere samoizolacije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju