Brošura o koronavirusu - 2
Brošura o koronavirusu - 2 Foto: Ministarstvo zdravstva

U Hrvatskoj zasad nema oboljelih od koronavirusa, no susjedna Italija ima najviše zaraženih koronavirusom u Europi pa je pitanje dana kada će virus biti potvrđen i u Hrvatskoj.


Čeka se potvrda jesu li dvije osobe u KBC-u Rijeka zaražene koronavirusom nakon što su stavljene u izolaciju.

Vezani članci Popuštanje mjera u Sloveniji - 2 Slovenija potvrdila jedan slučaj zaraze, u klupe se vratili i učenici završnih razreda osnovnih škola Djeca ispred zagrebačke Osnovne škole Nikole Tesle - 2 U Zagrebu polovica djece došla u školu, Sindikat poručuje: ''Roditeljima ništa nije jasno''

Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja vezano uz ovu opasnu bolest, a Ministarstvo zdravstva izdalo je brošuru o koronavirusu.

Prema uputama Ministarstva zdravstva, najučinkovitije preventivne mjere za zaštitu od zaraze koronavirusom su: pranje ruku, izbjegavanje kontakta s domaćim i divljim životinjama, nošenje zaštitne maske za lice, korištenje maramica i posjet liječniku ako primijetite neke od simptoma.

Koronavirus širi se izravnim kontaktom sa zaraženom osobom, kapljičnim putem (kihanje, kašljanje) te dodirom predmeta i površina izloženih virusu. Rizične skupine su osobe starije od 65 godina, djeca i pušači.

Brošura o koronavirusu - 2
Letak Ministarstva zdravstva (Foto: Ministarstvo zdravstva)