COVID-19
COVID-19 Foto: DNEVNIK.hr

U protekla 24 sata u Srbiji je od covida-19 preminulo 47 oboljelih, a među 13.590 testiranih potvrđeno je još 3685 novozaraženih, priopćile su u ponedjeljak srbijanske zdravstvene vlasti.


Na bolničkom liječenju je i dalje više od 9000 pacijenta - od njih 9627 danas je s teškom kliničkom slikom i na respiratorima 330. Od ukupno 2.155.365 testiranih uzoraka do sada je registrirano 303.747 zaraženih koronavirusom, a umrlo je 2733 pacijenata, što svjedoči o blagom porastu stope smrtnosti koja je sada, po današnjim službenim podacima, 0,90 posto.

Vezani članci Rusko cjepivo protiv koronavirusa, Sputnjik V Srbija donirala Crnoj Gori dvije tisuće doza ruskog cjepiva Policija u Srbiji Susjedi već tjednima bilježe ogromne brojke novozaraženih: Policija samo u jednom lokalu zatekla čak - 700 ljudi

Srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedjeljak da je Srbija dosad potpisala ugovore o nabavi tri cjepiva - Pfizerovog čijii se prvi kontigent od 5000 doza očekuje do kraja godine, te ruskog Sputnjika V i kineskog Sinovaca.

Brnabić je, u povodu pojave novog soja koronavirusa na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva, najavila da će srbijanske vlasti naknadno odlučiti o eventualnoj obustavi letova s Velikom Britanijom.

Od ponoći je na snazi mjera da se na teritorij Srbije može ući samo s negativnim PCR testom, što će biti na snazi do 10. siječnja, a Krizni stožer je ranije danas odlučio ublažiti aktualna epidemiološka ograničenja i produljiti radno vrijeme trgovačkih centara i uslužnih djelatnosti do 20 sati.

U nedjelju otvorena nova covid bolnica u Kruševcu jutros je primila prve pacijente, a bolnički kapaciteti su 150 mjesta na intenzivnoj i 350 krevata na poluintenzivnioj njezi. To je druga covid bolnica koju je Srbija izgradila za četiri i pol mjeseca, nakon što je prethodna sa 930 kreveta otvorena u beogradskom prigradskom naselju Batajnica. U toj bolnici od 930 kreveta 250 je na odjelima intenzivne njege.