Koronavirus u Srbiji
Koronavirus u Srbiji Foto: Afp

U protekla 24 sata u Srbiji su potvrđena 3534 nova slučaja COVIDA-19, a preminule su 54 osobe, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo zdravlja.


U bolnicma diljem Srbije i dalje je smješten veliki broj oboljelih, ukupno 9604, od kojih je 314 na intenzivnoj njezi i respiratorima.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji, ilustracija Doniraju cjepiva drugima, a danima bilježe porast novozaraženih: ''Dosta su bili ležerni i odlazili tamo gdje nije potrebno'' Vučić nakon posjeta Sarajevu Vučić nakon donacije cjepiva omastio brk: ''Najbolje okrepljenje pred povratak u Beograd, obožavam sarajevske ćevape''

Dosad je testirano 2.141.775 uzoraka, a sa danas potvrđena 3534 slučaja Srbija je za 62 novozaražena premašila granicu od 300.000 registriranih infekcija.

Od početka epidemije ukupno je preminulo 2686 osoba, a stopa smrtnosti je 0,89 posto.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smještaj odraslih i starijih koronavirus potvrđen je kod više od 2900 osoba - 2081 korisnika i 888 djelatnika.

Koronavirus u Srbiji U srpskim bolnicama na liječenju gotovo 9500 oboljelih od korone, na respiratorima 333 pacijenta

Ilustracija Ma kakvo ublažavanje mjera!? Susjedi uveli PCR testiranje za strance, domaći bez testa direktno u karantenu

Srbija je danas dobila i drugu specijaliziranu COVID bolnicu izgrađenu na prostoru bivše vojarne u Kruševcu, a prijem prvih pacijenata najavljen je za ponedjeljak ujutro.

Od ponedjeljka stupa na snagu i mjera kojom je propisan obavezan negativan PCR test ne stariji od 48 sati za sve strance i srbijanske državljane koji namjeravaju ući u Srbiju.

Iznimka su državljani Srbije kojima će biti dopušten ulazak na teritorij Srbije, ali uz obaveznu desetodnevni kućnu karantenu i mogućnost da tu obvezu skrate donesu li u međuvremenu negativan PCR test.

U Srbiji je na snazi djelomično zatvaranje i skraćenje radnog vremena do 18 sati tijekom tjedna, a vikendom od 17 sati u petak do pet ujutro u ponedjeljak, osim za trgovine prehrambenim proizvodima, ljekarne i točenje goriva na benzinskim postajama.