Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBILI KAZNENE PRIJAVE

Pa dobro, jesu li oni normalni? Jedan Zagrepčanin pijan i zaražen spavao u autu, drugi išao na tehnički. Slavonka se uredno ukrcala u bus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je izvijestila o tri nova slučaja u kojima su osobe zaražene koronavirusom zanemarile mjeru izolacije te se kretale među drugim ljudima, unatoč opasnosti da će tako proširiti zarazu.

Zagrebačka policija prijavila je 28-godišnjaka koji je unatoč zarazi koronavirusom napustio svoje boravište u Sesvetama i otišao na tehnički pregled vozila u Novom Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj 275 osoba u bolnici: Stožer objavio najnovije podatke o zaraženima, pogledajte stanje po županijama Ilustracija Koronavirus u Hrvatskoj Stožer objavio najnovije podatke o zaraženima, pogledajte stanje po županijama

Policija je precizirala da se osumnjičeni, iako mu je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući zbog zaraženosti koronavirusom, uputio 30. listopada u stanicu za tehnički pregled vozila u Novom Zagrebu kako bi riješio poslove prijenosa vlasništva nad vozilom.

Time je doveo u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bio u kontaktu, dodala je policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava protiv 28-godišnjaka podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

U Zagrebu je policija uhvatila i pijanog 47-godišnjeg muškarca pozitivnog na koronavirus koji je zaspao u automobilu s uključenim motorom

Muškarcu je izmjerenu 1,57 promila alkohola u krvi, a kod sebe nije imao ni vozačku ni prometnu. Utvrđeno je i kako mu je izrečena mjera COVID-19 -liječenje na adresi boravka.

Iz zagrebačke policije poručili su kako će muškarac boraviti na kućnoj adresi, a po isteku mjere provest će se kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Iz PU osječko-baranjske izvijestili su o još jednom sličnom slučaju. Kako javljaju, podnijeli su kaznenu prijavu protiv 51-godišnjakinje koja je unatoč zarazi koronom 16. i 17. studenoga javnim prijevozom putovala u drugi grad na području županije, svjesno zanemarivši mjeru izolacije koja joj je određena u trajanju od 9. do 18. studenog, te time ugrozila druge ljude.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene